Lær at lave graffiti på Kraftværket i Kolind

I weekenden får børn og unge chancen for helt lovligt at male graffiti på papir og en opstillet mur

Mange forbinder graffiti med kriminalitet og skumle typer, der overmaler DSB-tog. Men rent faktisk er graffiti også en kunstart, og lørdag får børn og unge mulighed for at lære, hvordan man mestrer arten.

Det sker på en workshop på Kraftværket i Kolind, hvor alle aldre kan blive undervist af graffitiduoen "Crack of Down".

For børn og unge op til 12 års alderen foregår det på papir med blyanter og tuscher. For unge på 12 år og opefter vil der også være mulighed for at male med spraymaling på den opstillede mur.

En af de erfarne graffitimalere, der skal lære fra sig, er Claus. Han har interesseret sig for graffiti i snart 30 år og vil også byde (de måske bekymrede) forældre velkommen til en snak om, hvordan man som forældre kan forholde sig, hvis ens barn har fået interesse for graffiti.

Slap af med indre dæmoner

Graffitimalere har sågar lavet en flyer "Hjælp! – Mit barn maler graffiti", hvor han fortæller om sin egen ungdom og opvækst, og hvordan graffiti blandt unge på et børnehjem i Aarhus var en måde for de unge at slippe væk fra de indre dæmoner, og hvordan den kreative kunstform gav dem styrke, selvværd og en tro på sig selv.

Workshoppen afholdes lørdag den 12. august fra kl. 11.00, og ud over graffitiworkshoppen vil man kunne prøve kræfter med scoot (trickløbehjul), parkour og klatring samt hygge i blandt andet den opstillede hoppeborg, prøve elastikspring i trampolin eller deltage i street dance.

Unge skaber kunst i gammel fabrik i Odder. 

Interesserede kan også møde den firedobbelte verdensmester i scoot Dakota Schuetz og hans bror Hunter Schuetz fra Californien samt den helt nye verdensmester Dante Hutchinson.

Kommer man forbi Street Festivalen allerede om fredagen den 11. august fra kl. ca. 14.00, vil det endvidere være muligt at overvære, hvordan professionelle graffitimalere kan forvandle en kedelig væg til et flot og imponerende graffiti kunstværk.

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Mette Frederiksen i Israel

liveblog COVID-19 LIVE: Frederiksen: Godt hvis skolebørn kan teste sig selv

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø