Biograf og marked: 166 forslag til ændring af Mols Bjerge

Der er masser af mennesker, der er interesserede i Nationalpark Mols Bjerges fremtid

Foto: Heine I. Christensen

Nationalpark Mols Bjerges seksårige plan for årene 2018-2024 er blevet vendt og drejet af lokalbefolkningen og andre interesserede, og alle har haft mulighed for at komme med forslag til, hvad der skal ske.

Det har indtil videre udmøntet sig i 166 konkrete forslag eller fokuspunkter. 

Kalø Slotsruin

- Vi har fået rigtig mange forslag til den nye nationalparkplan. Det er vi meget glade for. Vi synes, at det vidner om, at lokalområdet interesserer sig for Nationalparken, og det er guld værd for hele området. Lokalt ejerskab er vigtigt for bestyrelsen, siger Mika Leth Pedersen, sekretariatsleder for Nationalpark Mols Bjerge, i en pressemeddelelse.

I foråret 2017 vil der komme officielt forslag fra bestyrelsen, og her vil befolkningens indspark helt sikkert være at finde.

- Lige nu er bestyrelsen i færd med en meget grundig gennemarbejdning af de mange forslag, og der er allerede nu ikke nogen tvivl om, at nogle af forslagene bliver til virkelighed. Det er en stor glæde, at vi også i denne forbindelse mærker, hvordan samspillet med lokalsamfundet bringer ny energi og glæde ind i arbejdet med Nationalparken, siger sekretariatslederen. 

Læs også Modstand mod Nationalpark Mols Bjerge

Blandt forslagene er blandt andet, at der skal være både restaurant og biograf med udsigt til Kalø Slotsruin, at lavet et Molbo-marked i Aarhus samt at rykke grænsen for Nationalparken, så også Knebel og Knebel Bro medtages.

Du kan se alle 166 forslag her