Bakker op om ekstra færgerute

Byrådet i Syddjurs støtter initiativet om at få en ekstra færgerute mellem Djursland og Odden.

Byrådet i Syddjurs støtter aktivt muligheden for etablering af en ekstra færgerute fra Ebeltoft til Odden.

Mols-Linien har tidligere besluttet at skære ned på ruten mellem Ebeltoft og Odden. Fra april vil der kun sejle færger i hverdagene.

Men i en ny undersøgelse udarbejdet af Nord- og Syddjurs kommuner viser samtidig, at erhvervslivet på Djursland i høj grad efterspørger en fast færgeforbindelse med afgange morgen og eftermiddag.

Se også: Busselskab vil sejle fra Grenaa

85 procent af deltagerne blandt de 100 adspurgte virksomheder ville benytte forbindelsen mindst en gang om måneden, og 36 procent mindst en gang om ugen.

Det har fået de lokalt valgte folketingsmedlemmer Anne Mette Winther Christiansen (V), Leif Lahn Jensen (S) og Kim Christiansen (DF) til at samarbejde med borgmester Claus Wistoft (V) om at rejse spørgsmålet over for trafikministeren og transportordførerne i Folketinget om, hvorvidt en anden aktør kan komme på banen:

- Fra byrådet har vi tæt kontakt til de lokale folketingsmedlemmer for at opnå en politisk afklaring af en mulig ny rute, siger Claus Wistoft i en pressemeddelelse.

- På vegne af byrådet vil jeg opfordre trafikministeren til at sikre en fast færgeforbindelse mellem Ebeltoft og Sjælland - også selvom det vil kræve en justering af trafikforliget.