Video: Se julemandens kane blive bygget

Søren "Savkunstner" byggede lørdag julemandens kane på bytorvet i Ry.

- Jeg er i gang med at lave julemandens kane. Glædelig jul!

Sådan lød det lørdag fra Søren Brynjolf - eller Søren Savkunstner - da han på torvet i Ry, gav sig i kast med at lave en trækane fra bunden. 

Her blev alle værktøjerne taget i brug, da han under skarp opsyn fra interesserede Ry-borgere, begyndte på det ambitiøse projekt.

Julemandens kane er blandt andet lavet til, at børn kan lege i den.
Julemandens kane er blandt andet lavet til, at børn kan lege i den.

 - Jeg har ikke prøvet det før (at lave en kane red.). Jeg synes, at det giver god mening, og jeg kan egentlig ikke forstå, at det ikke er kommet på tale før. Så jeg er glad, siger Søren Brynjolf. 

Det har dog ikke skræmt savkunstneren fra at kaste sig ud i projektet. 

- Jeg har prøvet at kigge på, hvordan sådan nogle kaner ser ud. Og så har jeg prøvet at danne et billede inde i hovedet af, hvordan min julekane skal se ud, forklarer Søren Brynjolf.

Idéen kom fra TV

Idéen om at invitere savkunstneren forbi var opstået, da flere i foreningen Ry City havde set ham i TV 2-programmet 'Linde på Langeland', hvor han bygger et træhus.

- Jeg har set, hvad han har lavet på Langeland og andre steder, og han er formidabel god og hurtig. Jeg forstår slet ikke, at han kan lave sådan en kane på tre timer, siger formanden for foreningen, Lone Nielsen.

Og derfor tænkte man, at det var oplagt at få Søren Brynjolf til at forvandle træ til en kane midt på torvet, så det var muligt at følge med i processen, fortæller formanden.

- Vi tænder det store juletræ på næste lørdag, så det skulle også være med til at skyde julen rigtigt i gang, siger hun.

Til juletræstændingen næste lørdag vil det også være muligt at få taget et billede med julemanden i den nye trækane.