Helt særligt juletræ er blevet tændt

Det var et stort øjeblik for Per Justesen, da juletræet på Rådhustorvet i Randers fredag aften blev tændt.

På Rådhustorvet i Randers står et helt særligt juletræ. Det er nemlig fra Per Justesens have. Et træ, han plantede sammen med sin kone for 33 år siden. Træet har han givet som en gave til Randers by.

- Nu gør jeg en god gerning ved at give det til byen, siger Per Justesen. 

Da han for 33 år siden plantede normansgran-juletræet, var det kun 60 centimeter højt. I dag er det vokset til intet mindre end 14 meter. 

Donationen er kommet i stand på den måde, at Per Justesen donerer træet, mens træfælder Martin Kristensen donerer fældningen. 

- Det giver noget god omtale, det er til min by, som jeg er glad for, og det er genbrug af træet og det er godt for vores planet, siger Martin Kristensen. 

juletræ
Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Mangel på store juletræer

Citychef i Randers Mette Bræmer-Jensen fortæller, at det normalt er svært at finde store træet, der egner sig til byens torve. 

- Vi havde et behov - vi manglede store torvetræer. Det er ret svært at finde, medmindre man har mange penge. Og så fandt Martin Kristensen og jeg på den ide, at vi kunne høre, om der var private nogle folk, der havde store træer til at stå i haven, siger citychefen. 

Fredag aften blev juletræet så tændt på Rådhustorvet i Randers. Et stort øjeblik for Per Justesen. 

- Det var fantastisk at se alle de mennesker. Det er stort at se træet blive tændt, når man har haft det i så mange år, siger han.