VIDEO: Hel by leger børn for en dag

Der var masser af rum for børn og barnlige sjæle til 'Sløngeldag' i Skanderborg i dag.

Der blev kastet med remoulademadder, kørt sæbekasseløb og pustet ballondyr til den helt store guldmedalje. 

For det var kun fantasien, der satte grænser til dagens 'Sløngeldag' i Skanderborg. 

- Jeg tror, vi lever længere ved, at du får lov at være barn og bruge din fantasi, siger Inger Flensborg Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Det er godt at stikke lidt af.

Uffe Høj, formand, Di Heslige Slønglers Klup


Hun var dukket op sammen med sit oldebarn, 7-årige Isabella Philbert Zawatka, og sammen var de blandt andet henne for at kaste remoulademadder. De er nemlig ikke bange for at stikke lidt af. 

- Det er dejligt, siger Isabella Philbert Zawatka til TV2 ØSTJYLLAND. 

7-årige Isabella Philbert Zawatka var taget til Sløngeldage med sin oldemor.
7-årige Isabella Philbert Zawatka var taget til Sløngeldage med sin oldemor.

Til Sløngeldage gør hele Skanderborg sig umage for at efterleve bysbarnet Ole Lund Kirkegaards legesyge tilgang til livet. Siden hans 75-års fødselsdag har man afholdt dagene til stor glæde for både store og små. 

- Vi håber at give børn en glæde ved at have det her liv og ikke lade sig trykke ned af forventninger, stress og sårbarhed, men kan lære af lille Virgil, Albert og Frode, siger Uffe Høj, som er formand for Di Heslige Slønglers Klup, der står bag arrangementet.

Ole Lund Kirkegaard


Arrangøren mener, det er sundt at bevæge sig uden for de snævre rammer, der kan være ved at være barn i Danmark. 

- Hvis man sammenligner barnelivet i dag med de her lidt akavede drenge i Ole Lund Kirkegaards forfatterskab, så er det måske nogle gange for perfekt, forudsigeligt, styret og kontrolleret, siger Uffe Høj.

Isabella Philbert Zawatka og Inger Flensborg Rasmussen har da heller ikke tænkt sig at lade legen ligge, når de tager hjem fra Sløngeldag. 

- Vi laver nogle skøre ting, ikke? spørger oldemor.

- Ja, siger oldebarnet. 

Se det fulde indslag fra Sløngeldag i Skanderborg herunder:

I Skanderborg gør de sig umage, for at efterleve bysbarnet Ole Lund Kirkegaards legesyge tilgang til livet. Derfor har man siden hans 75-års fødselsdag afholdt såkaldte Sløngeldage til stor glæde for både store og små. Og i dag, lørdag, var ingen undtagelse.