Et levn fra fortiden: Spontan ferieform hitter igen

Et levn fra fortiden hitter igen, for i denne weekend bliver Danmarks største træf for camplet-entusiaster afholdt i Østjylland.

Husker du campletten?

Den lille trailer med et indbygget telt, der kunne spændes efter bilen og trilles ind på campingpladserne. Den kom på banen i 70erne, og nu er den blevet topmoderne igen.

Den første camplet blev lavet i 1968.
Den første camplet blev lavet i 1968.

I hvert fald har den spontane ferieform lokket Marianne Mondrup Olesen og Peter Cosmus Olesen til Danmarks største camplettræf. Det bliver afholdt på Bryrup Camping ved Silkeborg denne weekend, hvor i alt 26 forskellige campletter er samlet.

- Det skal nok blive smadderhyggeligt. Vi skal have ginsmagning i aften og fællesspisning i morgen, siger Marianne Mondrup Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Parret har besluttet, at campletten skal med på sommerferie til Holland.
Parret har besluttet, at campletten skal med på sommerferie til Holland.

Janni Pedersen står bag træffet, og ifølge hende er det med at tage på camping i campletten ikke et levn fra 70’erne og 80’erne.

- Det har faktisk været moderne i mange år, synes jeg. Det rammer et segment, som tit er dem, der ikke lige tænker, de skal have en campingvogn og ligge fast hver weekend, siger hun og fortsætter:

- Det er dem, som tænker, de skal afsted i én weekend, og så skal de kunne pakke den væk efterfølgende. Der er noget spontanitet med, når du har campletten, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Det kræver samarbejde at slå en camplet op. Det er første gang, at parret fra Horsens slår denne camplet op.
Det kræver samarbejde at slå en camplet op. Det er første gang, at parret fra Horsens slår denne camplet op.

Og spontaniteten lyder da også til at passe parret fra Horsens ganske godt:

- Så må vi se, hvad morgendagen bringer, siger Peter Cosmus Olesen. 

De har netop købt en brugt camplet fra 2009, og det er første gang, de er taget ud med den. De har både investeret i lamelbund og topmadras, og nu glæder de sig til en weekend i selskab med andre camplet-entusiaster.

- Så skal vi rundt for at se hinandens campletter. Vi skal da ud at se, hvordan man får plads til det hele, når man både har lamelbund og topmadras, for det havde vi ikke i den forrige, siger Marianne Mondrup Olesen.

Camplettræffet plejer at blive afholdt i efteråret, men i år har de udvidet med et ekstra forårstræf. Der er plads til 27 campletter og dermed næsten udsolgt. 

VIDEO: Her kan du se det fulde indslag om camplettræf på Bryrup Camping.