Her er den mindst besøgte attraktion i Østjylland

Skanderborg Bunkerne ligger næsten som nummer sjok på listen over de mest besøgte attraktioner i Danmark i 2020. Det er dog ikke bekymrende, lyder det fra museumsdirektøren.

På VisitDenmarks liste over de 300 mest besøgte attraktioner i Danmark ligger østjyske attraktioner som Djurs Sommerland, Aros og Tivoli Friheden ikke overraskende blandt dem, som er i toppen.

Djurs Sommerland topper med 450.538 besøgende i 2020 til trods for stor nedgang i forhold til året inden. I 2019 var besøgstallet nemlig 780.255. Det svarer til en nedgang på 42 procent i forhold til 2019. 

Coronaen må siges at have ramt attraktionerne. Det er dog stadig langt, langt flere, end man finder på listens bund, hvor Skanderborg Bunkerne med et besøgstal på 3.664 i 2020 lander på 299'ende pladsen ud af 300 attraktioner. I 2019 før var tallet 6.068. 

-  Jeg tænker, det er corona, så der ikke noget at sige, lyder det fra, Lene Høst-Madsen, der er museumsdirektør på Skanderborg Museum, som Skanderborg Bunkerne hører under. 

Ikke bekymrende  

Skanderborg Bunkerne er et bunkeranlæg fra 2. verdenskrig i og omkring skoven ved Skanderborg. 

Fra 2019 til 2020 er antallet af besøgende faldet med 40 procent. Det er dog ikke noget som bekymrer museumsdirektøren. 

- Bunkerne er steder, hvor der ikke er super meget plads, så der er man nødt til at holde den afstand, man skal. 

- Så jeg er fuld af fortrøstning, det skal nok gå godt. Lige så snart restriktionerne er væk, så får vi stigende besøgstal igen, siger hun. 

Oplever en stigende interesse for 2. verdenskrig 

Hun påpeger, at Skanderborg Bunkerne kun er en lille del af Museum Skanderborg, og derfor er det helt naturligt, at de ligger langt nede på listen. Faktisk oplever de en stigende interesse.

- Generelt er der stigende interesser for 2. verdenskrig. Det kan vi se på vores Facebookside, og fordi der er store søgninger på vores offentlige vandringer, siger Lene Høst-Madsen.

- Vi havde også stigende besøgstal op til corona, tilføjer hun. 

Blandt de 10 danske attraktioner med mindst besøgende er også østjyske Museum Ovartaci med 3.681 besøgende i 2020. 

De 10 mindst besøgte attraktioner i Danmark

Du kan se hele listen her.