Nyt koncept: Ældre skal bo som på et ferieresort

Det kommer til at minde om et hotelkoncept sydpå med wellness, spa og sociale aktiviteter, når et nyt boligresort skal bygges i Silkeborg.

En wellness-afdeling, fitness- og gymnastikrum – samt vinterhave og måske et orangeri. Derudover kan beboerne booke en tur til udflugter i en shuttlebus, som henter dem ved deres lejligheder.

Det er nogle af idéerne og planerne i et nyt boligkoncept til ældre over 55 år, som skal bygges i Silkeborg.

- Det bliver en form for boligresort, hvor vi tilbyder forskellige aktiviteter og faciliteter. Busture, vandreture og måske på sigt grupperejser til udlandet, siger projektleder for Holmsø Boligresorts Michal Høeg Andersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han har 26 års erfaring fra rejsebranchen – hovedsageligt med pakkerejser til seniorer. Den erfaring vil han tage med i det her projekt, hvor der bliver bygget 96 lejligheder.

- Mange af de erfaringer, kan jeg bruge her i forhold til, hvad seniorer efterspørger af gode oplevelser, siger Michael Høeg Andersen og fortsætter:

- Det sociale betyder meget. En tryghed i at være sammen med folk på deres egen alder. Man vil gerne være social, men samtidig have muligheden for at trække sig tilbage i sit eget. Det hele skal være der, hvor man bor, siger projektlederen. 

Holmsø Boligresort i Silkeborg kommer til at bestå af otte sammenhængende bygninger i tre til seks etagers højde.
Holmsø Boligresort i Silkeborg kommer til at bestå af otte sammenhængende bygninger i tre til seks etagers højde. Foto: AART Architects

Mindre tid til det praktiske – mere tid til sig selv 

Bag konceptet står Ejendomsinvestering A/S, som har lavet analyser i forhold til, hvad seniorerne efterspørger.

- Børnene er flyttet hjemmefra, og der er ikke længere behov for en stor bolig, hvor der også skal bruges tid på havearbejde. Det sociale fællesskab, aktiviteter og oplevelser vægtes i langt højere grad, siger direktør i Ejendomsinvestering A/S Jonas Dørken.

quote Vores mål er at få lavet en bolig, hvor man ikke vil på ferie, fordi du har en bolig, du ikke vil væk fra

Jonas Dørken, direktør i Ejendomsinvestering A/S

Boligresortet skal opføres ved Lupinvej og Kejlstrupvej i Alderslyst i Silkeborg. Her vil de ældre kunne leje en lejlighed, og så vil der være viceværter og andre, som står for fællesarealerne.

- Temaet er feriestemning. Vores mål er at få lavet en bolig, hvor man ikke vil på ferie, fordi du har en bolig, du ikke vil væk fra, siger direktør i Ejendomsinvestering A/S Jonas Dørken.

Der er allerede 100, som har skrevet sig op på en interesseliste til lejeboligerne.

Jonas Dørken er direktør i Ejendomsinvestering A/S, som står bag Holmsø Boligresorts.
Jonas Dørken er direktør i Ejendomsinvestering A/S, som står bag Holmsø Boligresorts. Foto: Ejendomsinvestering A/S

quote Jeg synes, det lyder ligesom at være på ferie.

Karin Pedersen, pensionist.

Karin på 69: - Jeg synes, det er alletiders

69-årige Karin Pedersen er en af dem som rigtig gerne vil bo på et sådant resort i Silkeborg.

- Jeg synes, det lyder ligesom at være på ferie. Så kan man gå rundt og hygge med andre på ens alder og samtidig være aktiv. Jeg elsker at være aktiv og nyde alle de udendørs aktiviteter, vi har i Silkeborg, siger Karin Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Der mangler sådan et sted til os ældre, hvor vi ikke skal gå og passe og pleje en masse, og hvor vi kan være os selv og samtidig være sammen med andre.

Karin Pedersen, pensionist

Hun mistede sin mand for to år siden, og derfor betyder det sociale med andre meget for hende.

- Der mangler sådan et sted til os ældre, hvor vi ikke skal gå og passe og pleje en masse, og hvor vi kan være os selv og samtidig være sammen med andre, fortæller Karin Pedersen, som vil være klar på at stå for aktiviteter, da hun selv underviser hold i Fit&Sund.

Karin Pedersen vil gerne flytte på et resort i Silkeborg, hvor hun kan dyrke fælleskabet og stadig være aktiv.
Karin Pedersen vil gerne flytte på et resort i Silkeborg, hvor hun kan dyrke fælleskabet og stadig være aktiv. Foto: Privatfoto

Allerede planer om andre boligresorts

Hele konceptet lyder næsten for godt til at være sandt – og ekstremt dyrt.

- Der bliver ikke en reception med personale, for så bliver det rigtig dyrt. Der er en vært nogle dage om ugen. Vi aktiverer nogle ting, og så skal nogle af beboerne selv være ansvarlige for de forskellige dele, siger Jonas Dørken fra Ejendomsinvestering A/S.

Allerede inden byggeriet af det nye lejlighedskompleks er gået i gang, er der allerede planer  endnu et resort, så de ansatte kan stå for flere steder.

- På den måde kan vi økonomisere med vores ressourcer, når vi får flere steder. Det er også derfor, vi kan lave konceptet, uden det bliver vanvittigt dyrt, siger Jonas Dørken, som ikke vil fortælle, hvor man vil lave et resort mere, men at det er i en provinsby i Jylland.

Lejlighederne i Silkeborg bliver med varierende størrelser, og lejeprisen bliver formentlig fra 6.500 til 10.500 kroner.

Byggeriet af boligresortet i Silkeborg forventes at gå i gang efter sommerferien og stå færdigt i begyndelsen af 2023. 

Info om Holmsø Boligresort:

• Holmsø Boligresorts, Silkeborg opføres på den kommende adresse Solsikkevænget i Alderslyst (grunden ud til Kejlstrupvej, hvor der tidligere var et Kiwi-supermarked).

• I Holmsø Boligresorts bliver der fokus på frihed, tryghed og fællesskab.

• Det nære fællesskab mellem beboerne er indtænkt aktivt i de arkitektoniske rammer. Holmsø, Silkeborg kommer til at bestå af en åben boligkarré på tre til seks etager, der er opført i en U-form og med et åbent grønt gårdmiljø. Der etableres grønne tage som et bæredygtig tiltag, og for at bebyggelsen falder naturligt ind i landskabet.

• 96 lejligheder af varierende størrelser. Mange af dem vil have egen altan. Lejeprisen bliver formentlig fra 6.500 til 10.500 kr., hvorfra der ofte kan fratrækkes boligstøtte.

• Aktivitetsvært, wellnessafdeling og terapeutrum med mulighed for diverse behandlinger.

• Mulighed for at man som beboer kan engagere sig og få ansvar for en aktivitet.

• Vinterhave/orangeri samt tagterrasse

• Holmsø Boligresorts bliver døgnovervåget.

• Læs mere om projektet på www.holmsø.dk

Kilde: Ejendomsinvestering A/S