Lejligheder i 70 meters højde: Her er Silkeborgs nye vartegn

Selskab ejet af fodboldklubben Silkeborg IF har frasolgt en grund på Papirfabrikken for at gøre plads til at realisere mangeårig drøm

Højhuse er ikke kun noget der hører storbyerne til. I Silkeborg vil der om tre år tårne en 23 etagers boligejendom op midt i byens hjerte.

Det er ambitionen for kapitalforvalteren  Aberdeen Asset Management Denmark, som netop har skrevet under på en kontrakt om at købe en byggegrund på Papirfabrikken i Silkeborg, hvor det storslåede projekt skal realiseres.

Navnet på det kommende byggeri er Papirtårnet og er et 70 meter højt lejlighedskompleks på i alt 11.380 kvadratmeter. Af dem vil omkring 1.000 kvadratmeter være erhverv.

Læs også Silkeborg får nyt stadion: Så langt er de med byggeriet

Drømmen om byggeriet blev tændt 10 år siden, mens de endelige lokalplaner blev udformet i 2010. Det er dog først nu, at situationen er moden til at føre projektet helt ud i livet, fortæller fund manager Michael Schumann fra Aberdeen Asset Management Denmark til TV 2 | ØSTJYLLAND, som ikke vil ud med, hvor meget det koster at bygge så stort et højhus. 

- Det kommer virkelig til at sætte et fodaftryk, der kan ses i hele byen. Vi føler, at byggeriet kan konkurrere med lignende i andre større byer. For os giver det god mening økonomisk set.

Beboerne i Papirtårnet vil få en af byens bedste udsigter midt i Silkeborg. 

Sælgeren af byggegrunden, som Papirtårnet efter planen skal opføres på, er selskabet K/S Papirfabrikken, som er et datterselskab under Silkebort IF Invest. 

Det er altså direktøren for den lokale fodboldklub Silkeborg IF, Kent Madsen, som nu for alvor har sat skub i planerne om et højhus midt i Silkeborg.

- Vi har været fristet af selv at gennemføre byggeriet, men vi tør ikke løbe den risiko, der altid vil være i et byggeri af denne størrelse. Derfor har vi vurderet, at det rigtige er at lave aftale med en professionel og kapitalstærk partner, og det er det, der nu er sket, siger han i en pressemeddelelse. 

Jeg er meget stolt af, at Silkeborg nu kan se frem til et ikonisk byggeri, som uden tvivl vil blive et kendemærke for byen.

Steen Vindum, borgmester, Silkeborg Kommune

Glæde over højhusplaner

Borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum (V), er glad for, at projektet om et højhusbyggeri i Silkeborg nu er et stort skridt tættere på at blive til virkelighed. Allerede i år vil byggeriet gå i gang, hvis det endelig papirarbejde med blandt andet dispensationer falder på plads.

- Jeg er meget stolt af, at Silkeborg nu kan se frem til et ikonisk byggeri, som uden tvivl vil blive et kendemærke for byen. Det er et byggeri, som vil binde Silkeborg endnu bedre sammen og integrere bymidten med området omkring Havnen og Papirfabrikken, siger Steen Vindum. 

Planen er, at Papirtårnet skal stå helt færdig i 2020. Det er arkitektfirmaet Årstidernes Arkitekter, som har tegnet bygningen med inspiration fra tårnet Campanile på Markuspladsen i Venedig, som ses nedenfor.