Silkeborg får nyt stadion: Så langt er de med byggeriet

Byggeriet ved Søholt i Silkeborg har stået på siden 2015, Nu begynder Silkeborgs nye hjemmebane for alvor at tage form.

Mascot Park, som Silkeborg IF’s nuværende hjemmebane hedder, synger på sidste vers. Efter sæsonen forlader klubben det gamle stadion, og området bliver omdannet til andre formål.

Byggeriet, der skal blive til det nye stadion for Silkeborg IF, JYSK Park, er i fuld gang, og vi har været en tur inde på byggepladsen, for at se, hvordan det står til.

Efter planen skal Superliga-mandskabet fra Silkeborg flytte fra holdets nuværende hjemmebane på Mascot Park til det nye topmoderne stadion til sommer. Dermed er det meningen, at klubben fra næste sæson skal spille på det nye græstæppe.

Græstæppet må man dog indtil videre fantasere sig til. Det samme med tilskuerpladser og inventar på stadion. For selv om der ikke er længe til sæsonstart, så er arbejdet stadig i fuld gang på Søholt i Silkeborg.

 Stadionprojektet i Silkeborg har i alt kostet 130 millioner kroner. Silkeborg IF har selv finansieret 70 millioner kroner, mens Silkeborg Kommune har finansieret de resterende 60 millioner kroner.

Det har de gjort gennem salg af den gamle stadiongrund, hvor Mascot Park i dag ligger. Her skal i fremtiden være plejehjem, ligesom to større boligbyggerier også ligger i planerne for grunden. 

 

På Mascot Park er tilskuerkapaciteten 10.000, og der bliver plads til lige så mange mennesker på det nye stadion. 10.000 tilskuerpladser er nemlig mindstekravet for Superliga-stadions. 

Det er JYSK, der har købt navnerettighederne til det nye stadion. Navnet bliver derfor JYSK Park, og det kommer til at harmonerer fint med naboen til det nye stadion, der er sportsarenaen med samme navnesponsor, JYSK Arena.

 Stadionnavnet er ikke det eneste, der har fået et sponsornavn. Flere af tribunerne har også fået navne efter sponsorer. Derfor hedder tribunerne blandt andet Jyske Bank Tribunen, Mascot Tribunen og Club 500 Tribunen.

Stadionbyggeriet startede i 2015, og nu begynder man for alvor at kunne se, hvordan JYSK Parks hovedbygning kommer til at se ud. 

Øverst i artiklen kan du komme med en tur rundt i hovedbygningen på JYSK Park.

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Hest Molslaboratoriet MolsLab

Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

Dagens mest læste