Klaus' kælder oversvømmes oftere og oftere: - Jeg bander forsyningsselskabet væk

De seneste dages massive regnmængder har skabt oversvømmelser i boliger flere steder i Østjylland. I Fårvang ved Silkeborg er det langt fra første gang - kloaknettet kan ikke følge med.

De seneste dage er der kommet massive regnmængder flere steder i Østjylland - nogle steder har der været dobbelt skybrud på en dag.

Og det skaber problemer for nogle husejere blandt andet i Fårvang ved Silkeborg, hvor kloaknettet nogle steder ikke kan følge med.

- Det er et ret stort problem. Bare for indeværende år har vi haft vand, der kommer op af kloakken i kælderen tre gange, siger Klaus Læborg, der har boet i sit hus i Fårvang siden 2007, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det her er en tendens, som har været accelererende. Vi oplever rigtig mange gange, når vi har voldsomme regnskyl, at vi får det her kapacitetsproblem, og det betyder så, at jeg får vand i min kælder.

VIDEO: Klaus Læborg tog en video mandag, da vandet havde fundet vej ind i hans kælder for tredje gang i år.

Løsning lader vente på sig

Ifølge bestyrelsesformanden for Silkeborg Forsyning, Jarl Gorridsen, er de i fuld gang med at få separeret spildevandet fra regnvandet i Silkeborg Kommune, som vil være en løsning på Klaus Læborgs problem. Men det er en opgave, som er meget omfattende.

- Vi har en 2040 plan i Silkeborg Kommune og Silkeborg forsyning om at kloakseparere det hele, og vi er faktisk 90 procent i land, så vi er langt, siger bestyrelsesformanden til TV2 ØSTJYLLAND.

- Projektet i Fårvang er færdigt indenfor en overskuelig årrække. Jeg ved desværre ikke præcist, hvornår.

VIDEO: De massive mængder regn, der er kommet de seneste dage, skaber udfordringer for husejere. Blandt andet i Fårvang, hvor kloaknettet ikke kan følge med.


Men det er ikke godt nok, mener Klaus Læborg.

- Jeg har bandet Silkeborg Forsyning væk adskillige gange i denne her proces. Det vi egentlig bare gerne vil have er, at Silkeborg Forsyning får fikset det her kapacitetsproblem, de har, så vi kan slippe for at have vand i vores kælder, siger han.

Naboer har samme problem

Det er ikke kun Klaus Læborg, der døjer med vand i kælderen ved store regnmængder. Det samme gør flere af hans naboer - blandt andet Anders Knudsen.

- Det er frygteligt, for hver gang der bare kommer en lille smule regn, så tænker jeg: Åh nej, bare der nu ikke kommer for meget regn, så jeg skal ned og gennemgå alt nede i kælderen igen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Anders Knudsen var på ferie, da hans kælder blev oversvømmet mandag. Det var Klaus Læborg, der ringede og fortalte ham det.
Anders Knudsen var på ferie, da hans kælder blev oversvømmet mandag. Det var Klaus Læborg, der ringede og fortalte ham det.

Ifølge Klaus Læborg kan de godt selv betale sig til en løsning på problemet, men det vil bare rykke vandet et andet sted hen.

- Vi kan selvfølgelig godt lave en pivdyr løsning på vores hus, men så flytter vi problemet videre til vores nabos kælder. Så laver han en pivdyr løsning, og så flytter han det over til sin nabo. Vandet skal jo nok finde en vej ind.