Vilde vandmængder i forlystelsespark: - Det var meget voldsomt

Gæsterne måtte vade i vand til knæet for at komme ud af Djurs Sommerland, der blev ramt af skybrud.

Det gik fra solskin og høj varme til sort himmel og skybrud mandag eftermiddag i Djurs Sommerland. 

- Det var meget voldsomt. Jeg fatter slet ikke, at der kan komme så meget vand på én gang i lille Danmark, fortæller Maria Bøgh Hjort, der var i forlystelsesparken med sin mand, parrets tre børn og yngstedatterens veninde. 

Regnen forvandlede stien mod parkeringspladsen til en flod, som gæsterne måtte vade igennem.

Buldren og hamren

Gruppen havde stillet sig i kø til en rutsjebane i solskinsvejr og stod i den indendørs del af køen, da de pludselig hørte hamren på taget. 

- Det blev så varmt derinde, at vi var ved at dø og pludselig begynder det at buldre udenfor, fortæller Maria Bøgh Hjort, der til daglig arbejder som social og sundhedsassistent i Grenaa.  

- Så kommer der en vogn ind med fuldstændig gennemblødte folk. Vognen bliver sendt tom videre og vi får at vide, at rutsjebanen ikke kan køre mere på grund af for meget regn. 

Vandet brusede mod de mange gæster som søgte mod udgangen i Djurs Sommerland efter skybruddet.

Sti blev til flod

Familien beslutter at forlade køen. Udenfor er himlen kulsort og regnen vælter ned. De når kun tre meter ud fra halvtaget, før de er gennemblødt. Det samme er skiftetøjet i den trækvogn, de havde parkeret udenfor.  

- Oppe ved udgangen rendte vandet som en 10 centimeter dyb flod af vand. Det var ret vildt, siger Maria Bøgh Hjort. 

- Jeg har ikke prøvet sådan noget før. Det var en oplevelse, må man sige. Til at begynde med var børnene lidt nervøse, men vi gjorde noget sjov ud af det. Så tog de skoene af, sjaskede og hoppede.

Mandag den 26. juli ramte et dobbelt skybrud flere steder på Djursland. I Djurs Sommerland måtte gæsterne vade ud i vand til anklerne.
Mandag den 26. juli ramte et dobbelt skybrud flere steder på Djursland. I Djurs Sommerland måtte gæsterne vade ud i vand til anklerne. Foto: Karina Søgaard (privatfoto)

Lidt skræmte børn

Generelt var der god stemning blandt de mange mennesker, som i en fart søgte mod udgangen, da Djurs Sommerland blev ramt af skybruddet, fortæller Maria Bøgh Hjort. 

- Folk grinte og tog det med et smil på stien mod parkeringspladsen. Det var nærmest en flod og indimellem gik vandet min mand til knæet. "Hvad hvis vi drukner?", spurgte min yngste datter, men vi pjattede og så begyndte hun også at synes, det var sjovt. 

Selvom vandmasserne i Djurs Sommerland mandag eftermiddag var massive, så er driften tirsdag ifølge forlystelsesparkens direktør igen normal. 

- De lavtliggende steder dræner sig selv rimelig hurtigt, så vandet forsvandt rimelig hurtigt, efter at regnen stoppede i går, fortæller Henrik B. Nielsen. 

Der faldt så meget regn på kort tid i Djurs Sommerland, at stien blev forvandlet til en flod. Her vader Kasper Hansen gennem vandet for at komme til sin bil.
Der faldt så meget regn på kort tid i Djurs Sommerland, at stien blev forvandlet til en flod. Her vader Kasper Hansen gennem vandet for at komme til sin bil. Foto: Privatfoto