Linda var ombord på Molslinjen under redningsaktion: - Der blev meget stille

Linda Thorup var med ombord på Molslinjen, da den mandag morgen blev bedt om at deltage i eftersøgningen efter en kutter, som var ved at synke.

Linda Thorup og hendes kæreste var nogle af de morgenfriske passagerer, som tidlig mandag morgen var med ombord på Molslinjen mod Sjællands Odde, da færgen sammen med blandt andet Kongeskibet Dannebrog pludselig blev bedt om at deltage i eftersøgningen efter en kutter, som var ved at synke

- Vi havde været tidligt oppe, og vi når ret lang, men lige pludselig kan jeg mærke, at færgen sænker farten. Jeg når lige at tænkte "Hvad sker der?", men så kommer kaptajnen ret hurtigt med en melding, og så vender vi snuden om, og sejler hele vejen tilbage igen, fortæller Linda Thorup mandag eftermiddag til TV2 ØSTJYLLAND. 

Færgen sejler mod øen Hjelm i Kattegat, hvor forsvaret har fået en melding om, at kutteren er i nød. 

- Så ligger vi bare og flakker rundt, lidt frem og tilbage. Jeg tror, vi ligger der halvanden times tid, og får forskellige meldinger fra kaptajnen, fortæller Linda Thorup.

Alle mand på dæk

En af meldinger går ifølge Linda Thorup på, at kutteren er sunket, og der er to mænd i vandet. 

- Alt personale på Molslinjen - både rengøringspersonale og dem i caféen - bliver kaldt ud på dækket og skal observere, og der er også mange private passagerer, der vælger at gå ud og observere, forklarer hun. 

Hun føler ikke selv, at hun er til nytte, og bliver derfor siddende inde på færgen med sin kæreste. 

- Jeg tænker ikke, at der er grund til, at alle går ud og kigger på andres ulykke. Jeg følte ikke, vi kunne hjælpe til. 

- Det var ubehageligt at vide, at der lå to mænd i vandet og kæmpede for livet, tilføjer hun. 

Hun oplever også stemningen på båden som trykket. 

- Der var ikke så mange med færgen, men der blev meget stille. Der var ikke meget snakken i krogene, mens det stod på, fortæller hun. 

Kutterne bliver fundet 

Men pludselig vender situationen heldigvis. 

- Lige pludselig kunne vi fornemme, at den satte i fart igen, og så sagde kaptajnen, at fiskekutteren var fundet, siger Linda Thorup. 

Og ganske rigtigt. Knap tre timer efter kutteren havde slået alarm til Forsvaret, blev den fundet nordøst for Hesselø med begge mænd i god behold. 

quote Set i bakspejlet, og fordi man har hørt, at de er i god behold, så kan vi bare smile af, at vi har været med på en redningsaktion med Dannebrog også.

Linda Thorup, passager

Det oplyser Forsvarets Operationscenter til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Efter omstændighederne havde de det godt, men vi havde svært ved at lokalisere dem. 

- De blev fundet helt ved Hesselø nord for Nordsjælland. Den position vi havde fået oplyst, var Hjelm og ligger ved Aarhus, og der er ret stor forskel. Derfor havde vi også to helikoptere i luften, fortæller Peter Fransen, der er vagthavende befalingsmand i Forsvarets Operationscenter, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Turen mellem Aarhus og Sjælland Odde plejer at tage omkring 1 time og 15 minutter. Mandag morgen endte det med at tage Linda Thorup og hendes kæreste tre timer at nå frem på grund af eftersøgningen.
Turen mellem Aarhus og Sjælland Odde plejer at tage omkring 1 time og 15 minutter. Mandag morgen endte det med at tage Linda Thorup og hendes kæreste tre timer at nå frem på grund af eftersøgningen. Foto: Henning Bagger / Scanpix Danmark


- De nåede ikke at ryge i 

I følge ham kom det aldrig så vidt, at mændene endte i vandet, som Linda Thorup mener at være blevet informeret om. 

- De nåede ikke at ryge i. 

- Da helikopteren fandt dem, sendte vi en redder ned på skibet for at tjekke, at de var ved godt mod og sørgede for, de fik redningsveste, og de var klar til det, hvis båden gik under vandet, fortæller Peter Fransen. 

Det skete ikke, og senere på dagen kunne de gå i land ved Gilleleje på Nordsjælland, oplyser Forsvarets Operationscenter. 

Linda Thorup og hendes kæreste kunne derfor ånde lettet op, og nå deres ærinde i København, inden de igen vendte turen mod Randers, hvor de bor. 

- Det var noget, vi gerne ville have været foruden, men set i bakspejlet, og fordi man har hørt, at de er i god behold, så kan vi bare smile af, at vi har været med på en redningsaktion med Dannebrog også. Det må vi hjem og fortælle børnene om, lyder det fra Linda Thorup.