Kære nordjyde: Flyt til vidunderlige Silkeborg

Charmeoffensiv i Aarhus er slut for denne gang. Til september går turen til Aalborg

Udviklingschef Gregers Pilgaard på visit i Aarhus. Snart tager han også til Aalborg.

Silkeborg Kommune skal tiltrække flere nordjyder.

Det mener Udviklingschef i Silkeborg Kommune Gregers Pilgaard, efter at han de seneste dage har været på charmeoffensiv i Aarhus for at få de lokale unge til at flytte til Søhøjlandet, når de er færdige med deres uddannelse.

Silkeborg Kommune satte torsdag en legeplads op midt på Store Torv i Aarhus Midtby. Med initiativet ønskede kommunen at gøre opmærksom på det, Silkeborg kan tilbyde børnefamilier.

- Her er trygt, og vi har en stribe velfungerende lokalsamfund med egne skoler og et prisniveau på boliger, der er helt anderledes end i Aarhus. Disse lokalsamfund passer godt til det, børnefamilierne efterspørger. Vores mindre byer kan være meget attraktive for en familie, der fx bor på Trøjborg i Aarhus, siger udviklingschef Gregers Pilgaard til tv2oj.dk.

Han nævner blandt andet Sorring, Gjern og Voel som eksempler på byer, der foruden Silkeborg er i stand til at tiltrække yngre aarhusianere.

Gregers Pilgaard betegner selv den aarhusianske charmeoffensiv som en succes. I hvert fald har han og de øvrige medarbejdere kun fået positive reaktioner fra folk på gaden. Han tror derfor på, at Silkeborg Kommune har fået sået et frø hos mange aarhusianere, hvilket betyder, at de senere er mere tilbøjelige til at vælge Silkeborg frem for konkurrerende byer som fx Randers, Viborg og Horsens.

SE OGSÅ: Legeplads på Store Torv: Silkeborg vil kapre børnefamilier

Til september flytter Silkeborg Kommune sit reklamefremstød cirka 110 kilometer mod nord. Denne gang er det unge aalborgensere, kommunen er på jagt efter. 

- Vi vil meget gerne have fat på aarhusianerne, men i Aalborg er der også nogle grupper, der er specielt attraktive for en kommune som vores. Der er fx mange ingeniører i Aalborg, ligesom der er en del med håndværksmæssige uddannelser, siger Gregers Pilgaard til tv2oj.dk.

- Mange virksomheder i Silkeborg efterlyser netop denne type arbejdskraft, som kan være svær at tiltrække. Det er årsagen til, at vi også forsøger os i Nordjylland.

Kampagnen Silkeborg Kalder vender tilbage til Aarhus 18.-19. august, mens turen i september går til Aalborg.

01:21

Se en video om Smag Silkeborgs legeplads på Store Torv i Aarhus. Videoen er fra i torsdags, hvor legepladsen blev sat op.

Luk video