Begyndte i bilbranchen for 32 år siden: I dag omsætter han for milliarder

Der er 500 ansatte i Nielsen Car Group. Virksomheden sælger omkring 10.000 biler om året.

Bilernes Hus i Silkeborg er landets største bilhus med plads til 500 biler under tag.

Ejeren af bilhuset hedder Bjarne Nielsen, og han ejer også Nielsen Car Group.  

Bjarne Nielsen har på 32 år skabt et bilforhandlerselskab, der ligger i topfem over bilforhandlere i landet. Selskabet råder over 11 bilhuse over hele landet. Syv i det jyske og fire på Sjælland.

I januar i år blev al administration samlet i Silkeborg.

Tillid og forandringer

Manden bag succesen er oprindeligt købmand og revisor.

Fra starten var Bjarne Nielsen klar over, at fremtiden var større enheder. Det var det i købmandsbranchen og også i bilbranchen, og han var klar til at gøre noget ved det.

- Vi vil ikke være store for enhver pris, men vi ønsker at være repræsenteret i markedet og være en god og seriøs bilforretning, som kunderne har tillid til at komme i. Hvis en udvidelse er med til det, så vil vi gerne det, fortæller Bjarne Nielsen

Han kan også tydeligt se, hvordan forretningen i dag har ændret sig siden, han startede for 32 år siden.

- I dag har kunderne undersøgt, hvad de vil have online før de kommer i butikken, og nogle gange bliver der solgt biler, uden kunden har sat sine ben i butikken, fortæller han.

Historien bag en kæmpe succes

Med sans for både tal og en god handel, købte han i 1982 en lille andel af en bilforretning i Varde.

Seks år senere købte han Ford i Herning, og derfra har forretningen Nielsen Car Group udviklet sig. I dag er der 500 ansatte, der sælges 10.000 biler årligt, og i 2019 var omsætningen 1, 7 milliarder kroner.

I starten solgte han selv masser af biler, men det er efterhånden en sjældenhed, som han selv siger, og nu er det planlægning og udvikling der tager Bjarne Nielsens tid.

Han er glad for arbejdet - også selvom det i løbet af årene har budt på både op- og nedture.

- Bilbranchen den er meget turbulent. Der er kartoffelkure, der er finanskrise, der er corona, og der er politiske tiltag om registreringsafgifter og andre ting, som kan påvirke aktivitet i bilforretninger rigtig meget, fortæller han.

Kom hurtigt over corona

Kriser har der været nok af i de 32 år og bilbranchen er ifølge Bjarne Nielsen følsom.  En af de kriser, der ramte fra den ene dag til den anden, var coronakrisen, der kom i marts.

- Der forsvandt omsætningen som dug fra solen. Så det var drastisk. Den er så heldigvis kommet rigtig godt igen, der er kommet mange kunder i butikken, men vi sælger også rigtig meget over nettet, siger han.

Før skuden vendte, tvang Covid-19 bilforhandleren og hans stab nødt til at lægge alle langsigtede fremtidsplaner i skuffen og i stedet planlægge en dag ad gangen.

- Vi tog beslutninger og sagde hele tiden, at det var foreløbig.

Planerne blev kun liggende i skuffen halvanden måned, mens alle holdt vejret under coronakrisen, og nu er det igen de langsigtede planer, som Nielsen Car Group arbejder efter, og de tror på fremtiden.

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Lige nu
20210511-152255-L-1920x1280we

liveblog COVID-19 LIVE: Konservative vil stryge restriktioner og starte forfra

Lisbjerg forbrænding

Nu begynder afbrændingen af mink i Lisbjerg

Dagens mest læste