Alexander med Downs syndrom arrangerer morgengymnastik: - De er helt vilde med det

Efter en ferie til Spanien, hvor Alexander Noble prøvede morgengymnastik ved poolen, blev han fanget af det. Nu arrangerer han selv sommergymnastik hver dag på hans forældres campingplads.

På en campingplads i Laven ved Silkeborg løber Alexander Noble fra campingvogn til campingvogn for at høre, om der er nogle børn, der gerne vil være med til at lege.

Med sig har han en liste, hvor der står skrevet rundbold, stopbold, fodbold og volleyball. Og ud fra hver aktivitet er der flere flueben fra forventningsfulde børn.

I løbet af dagen arrangerer han helt frivilligt alle aktiviteterne, og afholder dem for de besøgende campister på hans forældres campingplads.

- De er helt vilde med det. Ungerne i dag sidder normalt med deres telefoner i hånden, og han kan få dem helt med på at lege i stedet, siger Vivi Noble, ejer af Terrassen Camping og Hytteferie og mor til Alexander Noble til TV2 ØSTJYLLAND.

Alexander Noble er en populær mand på Terrassen Camping og Hytteferie.
Alexander Noble er en populær mand på Terrassen Camping og Hytteferie. Foto: Privatfoto

Alexander er 29 år og har Downs syndrom. Han bor til dagligt på et bofællesskab i Elev, men om sommeren er han typisk at finde på hans forældres campingplads ved Laven.

- Der er rigtig meget at lave på campingpladsen om sommeren. Jeg føler, at jeg gør en masse børn glade, og det er jeg rigtig glad for, siger Alexander Noble. 

Morgendans på Gran Canaria

Det hele startede for et par år siden, da Alexander Noble var på ferie med hans mormor til Gran Canaria.

På ferien prøvede han en form for morgendans ved poolen, og det fangede ham med det samme.

Da han kom hjem til Danmark igen, fortalte han alt om morgendansen til hans forældre, og at han havde tænkt på, at han ville lave det for forældrenes campinggæster.

- Han har ofte været ude og spille bold med børnene på campingpladsen, så det var naturligt, at han nu ville lave noget andet for de besøgende.

- Han styrer det fuldstændig selv. Han har tre danse, samt lidt forskellige øvelser, som han er rigtig god til, siger Vivi Noble.

quote Folk er så glade for det. Han kan bare et eller andet med at samle mennesker.

Vivi Noble

Ifølge hans mor, har Alexander Noble altid været meget selvstændig og fysisk aktiv.

- Han træner meget og har tidligere gået til boksning. Han har også et vaskebræt på maven. Jeg tror, at han elsker, forene det aktive, med at lege med børnene på campingpladsen, siger Vivi Noble.

Fik gæsterne med fra start

Det gik hurtigt op for både Alexander Noble og hans forældre, at folk var helt vilde med hans morgengymnastik.

- Han fik alle med fra den første gang, også blev det bare ved. Dansene er nemme at lære, også er det nok bare en dejlig ferieting, siger Alexanders mor.

VIDEO: Se Alexander Noble træne med gæsterne.

Den hurtige succes gav ham blod på tanden, og han udvidede derfor stille og roligt sine arrangementer på campingpladsen. Han står nu for mange daglige arrangementer.

Klokken 10 starter han dagen med hans morgengymnastik. Derefter går han rundt til gæsterne og hører, hvad de har lyst til at lave i løbet af dagen. Han giver dem typisk forskellige sportsvalgmuligheder så som fodbold og rundbold.

Klokken 15-18 er Alexander Noble at finde ved campingpladsens pool, hvor han sammen med hans ven Steve Hart, står ved en DJ-pult og holder pool party for gæsterne.

Dagen kan byde på mange forskellige lege for de yngste gæster på campingpladsen.
Dagen kan byde på mange forskellige lege for de yngste gæster på campingpladsen. Foto: Privatfoto

En voksen der gider at lege hele dagen

På campingpladsens facebookside, har de annonceret, at Alexander igen er tilbage i denne sommer. Det har udløst mange rosende ord til Alexander Noble fra tidligere og nuværende gæster, der synes at han er så god, til det han laver på campingpladsen.

- Folk er så glade for det. Han kan bare et eller andet med at samle mennesker, siger Vivi Noble.

Hun tror, at årsagen til Alexanders succes, skyldes hans engagement og hans store fysiske drive. 

- I børnenes øjne, er Alexander en voksen, der gider at lege med dem hele dagen, og det er de vilde med.

Men ifølge Alexander Nobles mor, forsætter han kun så længe legen er god.

- Lige nu får har han så meget succes, og børnene elsker det, men han forsætter kun, til han ikke gider mere, siger Vivi Noble.