Ung østjysk klatrer scorer kontrakt på World Tour-hold

Asbjørn Hellemose fra Galten bliver næste dansker på cyklingens World Tour. Han har fået kontrakt hos Trek-Segafredo.

Med et hav af cykeltalenter som drivkraft ser dansk cykelsport ud til at have ramt en ny guldalder, og fra næste år er der en dansker mere på World Touren.

22-årige Asbjørn Hellemose fra Galten har således fået kontrakt hos Trek-Segafredo, oplyser holdet i en pressemeddelelse.

Allerede fra senere i år får Hellemose mulighed for at vise sig frem som såkaldt stagiaire, som er et andet ord for lærling.

- Siden jeg var fem år gammel har det været min drøm at blive World Tour-rytter, så det er virkelig stort for mig, at det sker nu, siger Hellemose.

Han glæder sig over, at han får muligheden hos netop Trek.

- Efter at have talt med ledelsen vidste jeg, at det var det rette valg for mig, så jeg sikrer, at jeg fortsætter med at udvikle mig, som jeg har gjort i de seneste to år, siger han.

VIDEO: Vi mødte Asbjørn Hellemose kort før Tour de France blev skudt igang d. 26 juni. Asbjørn Hellemose er ét af de største cykelsports-talenter lige nu. Hans bedrifter har krævet mod - og ikke mindst støtte fra lokalsamfundet. Indslaget blev sendt d. 25. juni 2021.

- Han er en rigtig god klatrer

I de seneste to år har han kørt for holdet Mendrisio, og han har gjort sig positivt bemærket i ungdomsudgaven af Giro d'Italia, hvor han endte som samlet nier i 2020 og femmer tidligere i år.

Netop den unge mands evner i etapeløb har sprunget i øjnene på Trek.

- Han er en rigtig god klatrer og kører også rigtig godt på enkeltstarterne. Han er meget detaljeorienteret og rigtig klog, og så er han modig, hvilket er meget vigtigt, siger Markel Irizar, der er talentscout for Trek.

En glad Asbjørn Hellemose.
En glad Asbjørn Hellemose.

Det amerikanske hold har allerede flere danskere på holdet.

Den tidligere verdensmester Mads Pedersen er det mest markante navn, mens også fremadstormende Mattias Skjelmose har gjort sig positivt bemærket i år.

Er blevet støttet af sit østjyske bagland 

Undervejs på turen mod drømmen, har baglandet i Østjylland støttet og sponsoreret Asbjørn Hellemose. 

- Jeg har guidet ham i de bittesmå ting, han skulle tænke lidt over, sagde hans tidligere træner i Odder cykelklub, Christian Moberg, den 26. juni til TV2 ØSTJYLLAND.

Også den lokale cykelhandler har støttet det unge talent.

- Sådan en ung, frisk mand fra Galten, der vil frem i livet og tror på sig selv, det, synes jeg, er værd at bakke op omkring, sagde Søren Bjørn Hansen, indehaver af Fri Bikeshop i Galten, til TV2 ØSTJYLLAND samme dag. 

Christian Moberg har tidligere været Hellemoses træner.
Christian Moberg har tidligere været Hellemoses træner.

Noget, som det unge talent har sat stort pris på. 

- Jeg synes, det har været fedt, at de har kunnet se noget sjovt i det eventyr, jeg har haft gang i, siden jeg var ganske lille, sagde han, da vi mødte ham i juni måned.