Store forsinkelser og begrænset kapacitet: 4.000 blev påvirket

Samsø-færgen Prinsesse Isabella sejler med store forsinkelser søndag, efter et hydraulikrør til hængedækket sprang.

00:34

Et sprunget hydraulikrør skabte forsinkelser for færgen og usikkerhed blandt de rejsende i Hou, som skulle til Samsø søndag.

Der var massiv kø ved Hou søndag, da Samsø-færgen måtte efterlade 60 biler per afgang søndag, da hydraulikken til det ene hængedæk var gået i stykker på færgen Prinsesse Isabella.  

- Det er en stor del af kapaciteten, som forsvinder. Vi har lukket alt ned, så man ikke kan bestille hos os, fortæller direktør i Samsø Rederi, Carsten Kruse, til TV2 ØSTJYLLAND.

Køretøjer uden reservationer til den aktuelle afgang blev afvist i havnen. 

Læs også Ny vandrerute på 36 kilometer: Følg sporet af den gamle jernbane

Mandag morgen er færgedriften tilbage på normalen. Forsinkelserne søndag skyldtes et sprunget hydraulikrør, og Prinsesse Isabella kunne kun have 100 biler med i stedet for normalt 160. 

 - Vi bruger hydraulik til at få dækket til at køre op og ned. Et stort jernhydraulikrør er sprunget. Normalt kan vi lave det selv, men ikke det her, siger Carsten Kruse.

Samsø-færgen Prinsesse Isabella har normalt plads til 160 bilenheder - men søndag er kun plads til 100, da et hængedæk er i stykker.

Hydraulikrøret sprang ved afgangen 8.15. En reparatør fra Samsø forsøgte at ordne det søndag morgen - men uden held. Derfor blev der tilkaldt hjælp udefra.

Færgedrift normaliseret

Mandag morgen fortæller Carsten Kruse, at færgedriften nu er tilbage på normalen. Den sidste færge søndag aften ankom til Sælvig med kun 12 minutters forsinkelse. 

- Den fik noget kul sidst på dagen, så vi fik indhentet det meste. Og så havde vi et havneophold på kun fem minutter, og nu er vi tilbage på normal drift og kapacitet, siger Carsten Kruse.

Carsten Kruse oplyser, at de største forsinkelser søndag var på 1 time og 13 minutter. 

Læs også Negin brænder sex-tabuer til aske: Bryllupsnat må ikke være russisk roulette

Endagsbilletter blev annulleret

Endagsbilletter fra Jylland blev annulleret, da rederiet ikke kunne garantere, at de rejsende kunne komme tilbage til fastlandet igen søndag. 

- Der er ikke nogen grund til at sende folk til Samsø, hvis de ikke kan komme tilbage igen, siger Carsten Kruse.

Læs også Fik menstruation som niårig: Cecilie kæmper for mindre bind

De automatiske pladsreservationer for samsinge blev også annulleret. Men man kunne stadig checke ind til den aktuelle afgang, og samsinge blev derfor prioriteret i samme rækkefølge som alle andre.

Klokken 17:45 har Samsø Rederi meddelt, at hydraulikken til hængedækket var ordnet igen - men der var stadig store forsinkelser. De er dog afviklet her inden mandag morgen.

Læs også Borgmester fotograferet med Else for fire år siden: - Nu gemmer han sig