Molslinjen i ny redningsaktion: Tre personer reddet op

En kæntret jolle ud for Samsø betød tirsdag aften at tre personer lå i vandet i en time, inden de blev reddet op.

Tirsdag aften blev Molslinjens færge mellem Aarhus og Sjællands Odde endnu engang involveret i en redningsaktion til søs. 

Denne gang var en jolle kæntret ud for Samsø og tre personer lå i vandet. I den forbindelse blev Molslinjen kaldt til stedet

- Hvis nogen er til nød til havs, så bliver de skibe nærmest stedet kaldt dertil for at hjælpe med redningen, fortæller Jesper Maack, der er kommunikationschef for Molslinjen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Øjenvidner om bord på Molslinjen fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at færgen blev omdirigeret og passagerne fik besked om, at skibet skulle hjælpe med at bjærge tre personer, som lå i vandet.

Den historie bliver bekræftet af Østjyllands Politi.  

- En jolle var kæntret ud for Samsø og tre personer ryger i vandet. De har været i vandet i en time og er stærkt underafkølede, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi René Ludvig. 

Sådan en færge fra Molslinjen er noget af en redningsbåd, men besætningen er trænede i at sætte mindre gummibåde i havet og få eventuelle personer reddet op på den måde.
Sådan en færge fra Molslinjen er noget af en redningsbåd, men besætningen er trænede i at sætte mindre gummibåde i havet og få eventuelle personer reddet op på den måde. Foto: Mols-Linien


Samlet op i gummibåd

Færgen var på vej fra Sjællands Odde mod Aarhus, da den modtog nødopkaldet. 

- Kaptajnen får at vide, at tre personer ligger i vandet og får deres præcise position. På under 20 minutter var Molslinjen fremme, fortæller Jesper Maack. 

- Besætningen sætter en man over board båd i vandet, får de tre personer samlet op og får dem hejst op på færgen. 

Ombord på færgen bliver der over radioen kaldt efter en læge. 

- Når der er 1000 passagerer ombord er der også næsten altid en læge og det var der også i dag, forklarer Jesper Maack. 

Kort efter ankommer redningshelikopteren og lægen ombord på denne bliver enig med lægen om bord på færgen om, at det bedste for de tre forkomne sejlere er at ligge lunt ombord på Molslinjen indtil færgen er i havn i Aarhus. 

Færgen ankom til Aarhus Havn kl. ca. 19.45, hvor ambulance og politi holdt klar. 

Tilstand ukendt

Østjyllands Politi kunne på det tidspunkt ikke sige noget om personernes køn og alder, hvorfor de pårørende heller ikke endnu var underrettet. 

- Hypotermi er ikke til at spøge med, så de tre skal hurtigst muligt til Skejby og tjekkes igennem, lyder det fra vagtchef ved Østjyllands Politi René Ludvig. 

Det er anden gang på to dage at Molslinjen er involveret i en redningsaktion til søs. 

- Det er ellers ikke ret tit det sker og slet ikke flere dage i træk, fortæller Jesper Maack, kommunikationschef ved færgeselskabet. 

Mandag var det en kutter nær øen Hjelm, som var i problemer og da sejlede færgen rundt og ledte i 1,5 time, før et andet fartøj fandt kutteren med besætningen i god behold. 

Molslinjen vil på grund af redningsaktionen sejle med en forsinkelse på 30-60 minutter mellem Aarhus og Sjællands Odde resten af aftenen tirsdag.