Gammelt badehotel sat til salg: Naboer frygter turistkaos

Aarhus Kommune har sat det gamle badehotel i Odder til salg, og det får naboer til frygte for en tilstrømning af turister og en øget trafik.

Jævnlige trafikpropper med busser og personbiler er, hvad Henning Lundhøj Jensen frygter.

Så enkelt kan det skrives.

Henning Lundhøj Jensen har sommerhus ved Saxild Strand og er derfor nabo til det gamle badehotel.


Et badehotel Aarhus Kommune nu har sat til salg. Det kan ifølge naboen medføre trafik, som vejen ikke er gearet til.

- Det kan ikke lade sig gøre, siger Henning Lundhøj Jensen, nabo til det gamle badehotel, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vejen ned til Saxild Strand er fem meter, hvor tre-fire meter af vejen er asfalteret, mens den resterende meter udgør en rabat.

Det er vejen her, som Henning Lundhøj Jensen frygter, vil blive udsat for en øget trafik
Det er vejen her, som Henning Lundhøj Jensen frygter, vil blive udsat for en øget trafik

vil sælge

Aarhus kommune er den nuværende ejer, men de vil gerne sælge og have penge i kassen. De mener nemlig, at det vil være for dyrt at renovere stedet.

Derfor har Aarhus Kommune kontaktet Odder for at høre, hvilke muligheder der kan være fremover, og det har ført til, at de to kommuner har indgået en såkaldt principaftale.

I den principaftale står der blandt andet, at der er et stort potentiale i at udvikle ejendommen, og at bygningerne kan gå fra sin nuværende funktion til primært at være hotel. Og så kan det udvides og ombygges til dobbelt størrelse, og det ser Odders borgmester, Uffe Jensen, som en positiv ting.

- For mig at se vil det jo være et stort løft, hvis der kan føres et badehotel tilbage i den stil, som det oprindeligt var.

- Vi har lavet en ramme for, hvad der kan være i området, og jeg kan godt forstå, at de beboere, der bor i området, er bekymret, og det er klart, at vi også skal håndtere trafikken, og der vil komme en øget trafik, men lad os nu lige slå koldt vand i blodet, og så se hvad det ender med, fortæller borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Uffe Jensen (V), borgmester i Odder Kommune, opfordrer til at slå koldt vand i blodet.
Uffe Jensen (V), borgmester i Odder Kommune, opfordrer til at slå koldt vand i blodet. Foto: Venstre i Odder

Vil i dialog


Skal I ikke vente med at komme op i det røde felt, til I ser de endelige planer?

- Der ligger masser af forkromede planer, og det er store planer, og det er med henblik på, at få mange penge i Aarhus’ Kommunes kasse.

En vej kan vel altid udvides?

- Ja, det kan den. Men man kunne også starte med at gå i dialog med de borgere, der ejer den. Det er en privat fællesvej, så jeg synes, det vil være den rigtige måde at gøre det på.

Aarhus Kommune forventer, Saxild Strand kommer i udbud til efteråret.