Teaterdirektør støtter køb af prostituerede

Direktør for Randers Egnsteater bakker op om teaterstykke, der betaler gadeprostituerede 2.000 kroner for at gå på scenen.

Direktøren for Randers Egnsteater, Peter Westphael, bakker op om et teaterstykke, der allerede har vakt stor opmærksomhed, selv om det endnu ikke er sat op.

Peter Westphael er næstformand i kunstrådets scenekunstudvalg, der har bevilget stykket en støtte på 987.500 kr.

I stykket vil man hver aften kunne se en skuespiller spille Richard Gere. Med et kamera i nakken bevæger han sig ud på Vesterbro i København for at købe en rigtig gadeprostitueret for - ifølge dagbladet B.T.s oplysninger - 2.000 kr.

Skal fortælle om sit liv

For beløbet skal hun så gå med på scenen og bl.a. fortælle om sit liv, og om, hvorfor hun er endt på gaden. 38.000 skattekroner ender derfor lige i lommen på narkoprostituerede og handlede kvinder.

Eller som det hedder i reklamen for forestillingen - der er en parodi på filmen af samme navn med Richard Gere og Julia Roberts - 'I Pretty Woman køber vi hver aften en prostitueret til

at spille hovedrollen i en version af den romantiske komedie'.

- Det kan ikke være rigtigt

Skældsordene nærmest vælter ud af SFs kulturordfører Pernille Frahm.

- Det kan ikke være rigtigt, at man skal forsøge at glorificere prostitution. Det er usselt, respektløst og langt ude. En styg form for social pornografi. De tager socialt udsatte kvinder ind på scenen og udstiller staklerne, siger hun til B.T.

Peter Westphael fra Randers Egnsteater er lodret uenig:

- At en prostitueret får 2.000 kroner for at stå på en scene, er da bedre, end at hun må sælge sex i en baggård for 500. Stykket er en vigtig provokation, fordi det kradser i moralen, når det viser rigtige prostitueredes sørgelige liv, siger han.