Teaterdirektør om radio-flytning: Spredning vil give et bedre Danmark

Dansk Folkeparti kræver taleradio-kanalen Radio24syv flyttet ud af København og til Vestdanmark

02:53

Debatten om den landsdækkende radiostation Radio24syv har de seneste dage kørt, efter at Dansk Folkeparti lagde op til, at stationen skulle flyttes ud af København i forbindelse med det nye medieforlig.

Og den nyhed bliver taget godt imod fra Peter Westphael, der er teaterdirektør i Randers Egnsteater, som mener, at selv i et land af Danmarks størrelse kan der være stor forskel på effekten, alt efter hvor landets medier er placeret.

En spredning på informationer og aktiviteter gør jo netop, at vi kan få et større og bedre Danmark.

Peter Westphael, teaterdirektør, Randers Egnsteater

- Det er netop, det der gør os så stort har vi kun en hovedstad, og når stat og hovedstad smelter sammen. Det handler ikke om københavneri, så sker der det, at det bliver fremmedgjort for resten af landet, så derfor er mekanismen med, at vi får en spredning på alle de her nyheder og en spredning på informationer og aktiviteter gør jo netop, at vi kan få et større og bedre Danmark, siger Peter Westphael.

Langt til Jylland

En af Radio24syvs kritikpunkter har været, at det kan være svært at få politikere til at tage turen til Jylland for at medvirke i kanalens programmer.

- De politiske debatprogrammer, vi har, kan vi jo ikke lave. Der er jo ingen politikere, der vil sætte sig ind i et tog og køre tre timer for at være med i halv time i en radio og så køre tre timer tilbage igen, siger direktør i Radio24syv, Jørgen Ramskov.

Peter Westphael ser ikke nødvendigvis det som en udfordring, og mener at man eventuelt kunne beholde en redaktion i København. 

01:55

Direktør i Radio24syv, Jørgen Ramskov, og formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl er langt fra enige om, hvorvidt det er en god idé at flytte Radio24syv.

Luk video

- Vi har en hovedstad, en fantastisk hovedstad og det skal vi respektere også, men hvis man nu forestillede sig, at man sagde, at 24syv skulle flytte, men halvdelen af redaktionen, måske den politiske redaktion, skulle ligge i hovedstaden

Balance i Danmark

Det er Dansk Folkeparti, der har stillet kravet til regeringen før forhandlingerne om det nye medieforlig, der begynder efter påske. 

Læs også DF vil væk fra København: Flyt Radio24syv til Aarhus

De mener, at det er et udtryk for en geografisk ubalance, at begge de landsdækkende taleradioer, DR’s P1 og Radio24syv, ligger i hovedstaden.

- Vi skal have en balance i Danmark, og det skal vi på mange ledder og kanter, også når det drejer sig om medier, siger formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl.