DF vil væk fra København: Flyt Radio24syv til Aarhus

Radiostationen skal helst placeres i Aarhus, mener DF, der kræver en flytning i forbindelse med et nyt medieforlig

Ifølge Dansk Folkeparti er det udtryk for geografisk ubalance, når de to nationale taleradioer - Danmarks Radios P1 og Radio24syv - begge ligger i København Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti kræver taleradio-kanalen Radio24syv flyttet ud af København og til Vestdanmark. Står det til partiet, skal radiostationen helst placeres i Aarhus.

Det skriver DR Nyheder.

Læs også VU-formand vil afskaffe licens: - Det er noget, vi tager fra den enkelte

Partiet har tidligere foreslået at flytte radiokanalen til Jylland. Men partiet gør det nu til et decideret krav til regeringen før forhandlingerne om et nyt medieforlig, der indledes efter påske.

En stor del af vores fælles oplevelse af, hvad det er for et land, vi lever i, kommer fra medierne. Og vi ved, at man rapporterer i udgangspunktet derfra, hvor man selv ser tingene.

Kristian Thulesen Dahl, formand, DF

- Det er et meget vigtigt krav for os, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Ifølge Dansk Folkeparti er det udtryk for geografisk ubalance, når de to nationale taleradioer - Danmarks Radios P1 og Radio24syv - begge ligger i København.

Derfor skal den ene radiokanal flyttes ud af København og til Vestdanmark. Det vil være mest oplagt at flytte Radio24syv til Aarhus, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl. 

- En stor del af vores fælles oplevelse af, hvad det er for et land, vi lever i, kommer fra medierne. Og vi ved, at man rapporterer i udgangspunktet derfra, hvor man selv ser tingene, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Det vil være mest oplagt at flytte Radio24syv til Aarhus, mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

Sendetilladelse udløber 

Radio24syvs sendetilladelse udløber i oktober 2019. Det skal skrives ind i et kommende medieforlig, at kanalen herefter skal flytte, lyder det fra DF.

Kulturminister Mette Bock (LA) vil efter påske fremlægge regeringens bud på et medieforlig. Først herefter vil hun kommentere forslaget. Det oplyser hun til DR.

Læs også Venstre vil skabe Danflix - public servicens svar på Netflix

Socialdemokratiet bakker op om forslaget.

Radio24syvs chefredaktør, Jørgen Ramskov, siger til DR, at en flytning vil betyde, at man ikke kan lave Radio24syv, som vi kender det i dag.

02:29

VIDEO: Venstre foreslår, at man skærer i mediestøtten til de landsdækkende aviser og i stedet giver flere penge til de lokale og regionale dagblade. Se et interview med medieordfører Britt Bager, der er valgt i Østjylland. Interviewet er fra februar i år.

Luk video