Støjberg holder båltale i landsby - forventer kæmpe rykind

Borgerforeningen i en østjysk landsby har gjort et mindre scoop. Bestyrelsesmedlem understreger dog, at sankthans-arrangementet ikke er politisk.

Du kan se hele Inger Støjbergs båltale ved at klikke her.


Inger Støjberg stifter et nyt parti ved navn Danmarksdemokraterne. Det bekræfter hun torsdag, efter at der i længere tid er spekuleret voldsomt i hendes politiske fremtid.

For en lille landsby nord for Randers får dagens nyhed formentlig stor betydning for aftenens sankthans-arrangement. Det er nemlig ingen ringere end Inger Støjberg, der holder båltalen.

Aftalen med Inger Støjberg var allerede kommet i stand, inden hun stiftede det nye parti.

- Forud for sankthans brainstormede vi i borgerforeningen på, hvilke personer der kunne være aktuelle som båltalere. Og så var det, at vi kom i tanke om Inger Støjberg. Vi synes, det var at stile højt. Men vi forsøgte os alligevel og spurgte hende, og så sagde hun ja, forklarer bestyrelsesmedlem i Borgerforeningen for Dalbyover og Omegn Simone Kvottrup Krieg til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det havde vi ikke regnet med, men vi er selvfølgelig rigtig, rigtig glade.

Inger Støjberg har den seneste tid været en af de mest omtalte personer i dansk politik.
Inger Støjberg har den seneste tid været en af de mest omtalte personer i dansk politik. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Støjberg på hjemmebane

Dalbyover ligger i den nordlige del af Randers Kommune. Der er dog mindre end 14 kilometer til Inger Støjbergs hjemby, Hadsund.

Simone Kvottrup Krieg fortæller, at borgerforeningen i Dalbyover har fået en del støtte fra en række lokale virksomheder Hadsund-området.

Nyheden om Inger Støjbergs nye parti gør kun den borgerlige politiker endnu mere aktuel og interessant. Derfor regner Simone Kvottrup Krieg med, at sankthansbålet i Dalbyover lokker langt flere mennesker til end normalt.

- Jeg er overbevist om, at der kommer flere. Mit gæt er, at der kommer fire gange så mange, som vi er vant til. Der plejer at komme cirka 100 til vores sankthans-arrangementer. Jeg tror, der kommer op mod 400 i aften, siger hun.

quote For os er det ikke noget politisk i det.

Simone Kvottrup Krieg, bestyrelsesmedlem, Borgerforeningen for Dalbyobver og Omegn

Simone Kvottrup Krieg understreger, at sankthans-festen i Dalbyover ikke er politisk. Det kan godt være, at en række Støjberg-tilhængere vælger at dukke op, hvilket de er meget velkomne til. Men ikke desto mindre er arrangementet ikke politisk, lyder det.

- Jeg håber ikke, nyheden om det nye parti får så stor betydning. Det er ikke det, vi stiler efter. For os er det ikke noget politisk i det, siger hun

Inger Støjberg holder sin tale i Dalbyover klokken 20. Sankthansbålet tændes omtrent samtidig.

Forud for båltalen er der fællesspisning, som en række af byens beboere deltager i. Alle andre er velkomne fra klokken 19.30.

Dalbyover er en del af Randers Kommune, men ligger tæt på Støjbergs hjemby, Hadsund.
Dalbyover er en del af Randers Kommune, men ligger tæt på Støjbergs hjemby, Hadsund. Foto: Google Maps