Randersbro lukkes i flere timer under cykelløb

Når Danmark Rundt lægger vejen forbi Randers til den afgørende enkeltstart i morgen fredag, vil det give store trafikale udfordringer

Randersbro bliver fredag spærret under Danmark Rundt. Til venstre er det billede fra gadeløbet i Hadsten tilbage i juli. Foto: Google Street View / Henning Bagger - Scanpix

Der er både lagt op til cykelfest og trafikkaos, når Randers i morgen fredag den 15. september lægger asfalt til Danmarks største cykelløb Postnord Danmark Rundt. Løbet spærrer blandt andet Randersbro i flere timer.

Det har skabt stor utilfredshed hos mange randrusianere. 

I den kronjyske hovedstad skal rytterne tilbagelægge en 18 km lang enkeltstart. Starten forgår på Tørvebryggen ved Justesens Plæne og Gudenåen. Fra startområdet køres der syd om midtbyen. Opløbet bliver ligeledes på Tørvebryggen ved Randers Regnskov.

Læs også Randrusianere raser over cykelløb: Det bliver et mareridt

I tidsrummet kl. 9-20 er Tørvebryggen derfor spærret på strækningen mellem Randers Bro og Hvidemøllevej. Hele ruten vil være afspærret i tidsrummet mellem kl. 14-18.

Dette indbefatter også en afspærring af Randersbro, der så til gengæld kan bruges af fodgængere og tilskuere til løbet. Busserne langs ruten bliver omlagt, og der bliver etableret særlige holdepladser for både busser og taxa.

Randers på landkortet

- Vi håber, alle vil bære over med de trafikale besværligheder og i stedet blive en del af festen denne ene dag. Det er en stor mulighed for en oplevelse, der ellers ikke normalt kan opleves i Randers. Samtidig er det en mulighed for at sætte vores by og kommune på landkortet, siger eventchef Mette Bertelsen i en pressemeddelelse.

Randers Eventsekretariat opfordrer så mange som muligt til at blive del af festen. Ikke kun i start- og målområdet, men langs hele ruten.

Læs også Video: Se HELE Watermusic fra Randers her

- Tag din cykeltrøje på, find flagene og den kreative pynt frem langs ruten. Inviter vennerne og vær med i festen. DR Sporten sender det hele live med blandt andet hjælp fra en helikopter, så lad os få vist et festligt Randers langs den 18 km lange rute, siger Mette Bertelsen.

Hun tilføjer, at tilskuere til cykelløbet, der ankommer i bil, med fordel kan parkere ved Randers Storcenter, hvorfra det er muligt at køre med bybus 3 og 4 ind til løbsruten ved Grenåvej. Bussen ved Randers Storcenter kører hvert 15. minut. 

Du kan læse meget mere om Danmark Rundt i Randers her.