Politikere strides om skolepenge i Randers

Randers-politikere er uenige om, hvordan en pose millioner skal fordeles mellem byens skoler

Klap lige hesten.

Mikael Firlings Mouritsen kritiserer sine byrådskolleger i Randers for at uddele penge til forskellige byggeprojekter på en række skoler, inden man har det fulde overblik over problemerne på Søndermarkskolen, der er plaget af skimmelsvamp.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem frygter, at når børn- og skoleudvalget tirsdag gav grønt lys til at bruge millioner på forskellige projekter, så er kassen tom, når det står klart, hvad der er brug for på Søndermarkskolen.

- Når der nu endelig er penge, bør man vente den korte tid, der går, inden man har det fulde overblik over, hvad der er behov for på Søndermarkskolen, siger udvalgsmedlem Mikael Firlings Mouritsen.

I sidste uge stod Stine Søndergaard frem på TV 2 Østjylland og fortalte, hvordan sønnen Thor har haft problemer som følge af skimmelsvamp på Søndermarkskolen. Flere forældre henvendte sig efterfølgende til skolen for at klage over fysisk dårlig trivsel hos deres børn.

Læs også Stines søn blev syg: Mistænker skimmelsvamp på skole

Da børn- og skoleudvalget uddelte skolemillionerne tirsdag, blev der afsat penge til Søndermarkskolen. Men de er beregnet til andre projekter på skolen end de mest akutte, påpeger Mikael Firlings Mouritsen. 

- Situationen på skolen er alvorlig, så man bør vente med at fordele pengene, indtil man ved, hvad der helt nøjagtig er behov for, siger han.

Venstres Anders Buhl-Christensen, der er formand for børn- og skoleudvalget, afviser kritikken. Han mener, det vil være helt forkert i forhold til de andre skoler at træde på bremsen på grund af usikkerheden på Søndermarkskolen. 

- Hvis vi følger Mikael Firlings Mouritsen, sætter vi jo det hele i stå. Vi har et ret stort beløb til uforudsete udgifter, så når vi har klarhed over situationen på Søndermarkskolen, vil der også være penge til at håndtere udfordringerne der, siger Anders Buhl-Christensen.