Stines søn blev syg: Mistænker skimmelsvamp på skole

Undersøgelser viser, at der er skimmelsvamp på Søndermarkskolen i Randers

For et halvt år siden blev Thor Søndergaard Klysner elev på Søndermarkskolen i Randers, samtidig begyndte han at få det skidt.

- Jeg tænker, hvad kan vi gøre der hjemme for at få afhjulpet Thor med sine symptomer. Jeg siger til ham, at han skal drikke noget mere vand og komme ud og få noget frisk luft, siger Stine Søndergaard, der er mor til Thor Søndergaard Klysner. 

Men da Thor så fik seks ugers ferie og kom væk fra skolen, fik han det bedre, og derfor begyndte Stine Søndergaard at mistænke skolen for at være skyld i sønnens helbredsproblemer.

Efter der blev taget prøver fra skolen, viser undersøgelser, at der er skimmelsvamp i klasseværelset.

- Jeg synes, det er dybt dybt beklageligt, når børn får alvorlige sygdomme af at komme på en folkeskole. Sådan skal det ikke være, siger formand for børn- og skoleudvalget i Randers Kommune, Anders Buhl-Christensen (V)

10 forældre har henvendt sig til skolen indenfor det seneste døgn for at klage over fysisk dårlig trivsel hos deres børn.

 Skolen har i en længere periode døjet med dårligt indeklima, og derfor er der sat gang i en større renovering.

- Så vi får en toprenoveret Søndermarkskole, men vi må bare erkende, at det jo tager tid, siger Anders Buhl-Christensen.