Rød smiley til skole: Det er unuanceret

Arbejdstilsynet har tildelt blandt andet Hobrovejens Skole en rød smiley, men bedømmelsen er unuanceret, mener formanden for skolens bestyrelse

Hobrovejens Skole. Foto: Google Street View

Arbejdstilsynet har været forbi Hobrovejens Skole i Randers, og TV 2 har fået foretaget et udtræk i Arbejdstilsynets database, hvor det fremgår, at Hobrovejens Skole har fået en rød smiley.

En rød smiley viser, at der er tale om et forbud eller et rådgivningspåbud.

I tilfældet med Hobrovejens Skole drejer det sig blandt andet om problemer med indeklimaet, støjgener og skimmelsvamp.

Men kritikken er unuanceret, mener Maria Dybdal, der er formand for skolebestyrelsen på skolen. 

Læs også Kronprinsesse Mary indvier ny aarhusiansk skole

- Det bliver fremstillet helt restaurant-agtigt, som om at der kun er de gode og de dårlige skoler. Alle de punkter, der er blevet påpeget hos os, er nogle, der er ved at blive udbedret, og derfor synes vi, det er lidt unfair, siger hun til tv2oj.dk.

Hun understreger, at smileyordningen som sådan er positiv for skolerne, fordi det tydeliggør eventuelle problemer, men hun mener ikke, at Hobrovejens Skole er et sted, hvor forældre skal have et problem med at sende deres børn hen.

- Jeg synes, det er synd, hvis det forhindrer nogle forældre i at sende deres børn hen til vores skole. Det er urimeligt og unuanceret, siger Maria Dybdal og nævner, at det ser fint ud med de ting, der er sværere at reparere på - som eksempelvis trivslen på skolen. 

Læs også Debattør: Børn har godt af at få passende modstand

Men har man fra skolens side ikke været for langsomme til at reagere på de problemer, som der helt tydeligt er?

- I forbindelse med skolesammenlægningerne i kommunen har man måske i en årrække udskudt nogle ting lidt. Men efter sammenlægninger er der udarbejdet en arbejdsplan, og det er den, der er sat i gang nu, siger Maria Dybdal.

Hun håber, at alle problemer kan være løst og at den grønne smiley kan vende tilbage til foråret 2017.