Niels gik i fælden - Tusindvis har delt hans advarsel

Niels Drescher Pedersen ville advare sine venner mod falske beskeder. Nu er hans opslag delt over 7400 gange.

Statens Serum Institut har sendt dig ny post. Log på og læs den på coronaprover.info.

Sådan stod der i den besked, Niels Drescher Pedersen fra Langå modtog den 30. september.

quote Jeg forstår stadig ikke, hvorfor jeg gjorde det, for jeg plejer det ikke, jeg ved jo godt, det er svindel.

Niels Drecher Pedersen, Langå.

Udadtil virker beskeden ganske harmløs. Det er den bare ikke – den er ren svindel. Men det fandt Niels først ud af, da det var for sent.

- Jeg trykkede på linket, skrev mit personnummer og tog et billede af mit nemid. Jeg følte ikke, der var svindel på vej, når det var Statens Serum Institut, der havde skrevet til mig, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Heldigvis fattede Niels kort tid efter mistanke og tog derfor kontakt til Statens Serum Institut, som kunne fortælle, at det ikke var dem, som havde sendt beskeden.

- Jeg var rundt på gulvet og blev urolig. Med de oplysninger de havde fået fra mig, kunne de uden problemer lænse min konto, men heldigvis nåede jeg at reagere, siger han.

Delt over 7000 gange

Niels nåede at forhindre svindlerne i at få fingrene i hans penge, men tanken om, at nogle af hans venner kunne blive udsat for det samme, fik ham til at dele opslaget på facebook.

- Jeg valgte at skrive det, fordi jeg ville advare mine venner mod de her banditter, så de ikke røg i fælden. Jeg forstår stadig ikke, hvorfor jeg gjorde det, for jeg plejer det ikke, jeg ved jo godt, det er svindel, fortæller Niels.

I skrivende stund er opslaget blevet delt 7500 gange.

- Jeg havde aldrig troet, at det ville eksplodere lige så hurtigt som virussen, men det er godt, den kommer ud, for hvorfor skulle jeg være den eneste, der hopper i fælden, forklarer han.

Niels håber, at hans opslag og de mange delinger er med til at advare folk, så de ikke trykker på linket, som han selv gjorde.

- Jeg håber, det gør, at folk ikke trykker på linket, som jeg gjorde, fortæller han. 

Tryk ikke på linket

Statens Serum Institut var tilbage i august ude og advare mod falske beskeder som efter sigende skulle være fra corona-testcentre.

Her forsøgte ukendte afsendere at franarre personlige oplysninger fra flere borgere.

Om det er de samme gerningsmænd, der er på spil denne gang, er ikke til at vide, men opfordringen fra Statens Serum Institut er den samme.

- Vi vil gerne opfordre borgerne til at være ekstra opmærksomme. De skal ikke reagere på sms-beskeder, hvor de bliver bedt om at uploade et billede af nøglekortet til deres NemID eller bestille en COVID-19-test, lyder advarslen i en pressemeddelelse.