SSI advarer om falske beskeder fra corona-testcentre

Man skal ikke reagere på sms-beskeder, hvor man bliver bedt om at uploade et billede af nøglekortet til NemID, oplyser Statens Serum Institut.

Testcenter Danmark driver og bemander en lang række stationære corona-testcentre.

"Advarsel til borgerne! Falske sms-beskeder fra TestCenter Danmark".

Sådan starter en pressemeddelelse fra Statens Serum Institut (SSI), der nu advarer om, at der er falske sms-beskeder fra Testcenter Danmark i omløb. Målet at franarre danskere deres personlige oplysninger.

Testcenter Danmark driver og bemander en lang række stationære corona-testcentre landsplan. I Region Midtjylland finder man blandt andre steder, blandt andre i Skanderborg, Grenaa, Randers og Aarhus.

Vær ekstra opmærksom

Flere danskere har i weekenden henvendt sig til testcenteret, fordi de har modtaget falske sms-beskeder.

- Vi vil gerne opfordre borgerne til at være ekstra opmærksomme. De skal ikke reagere på sms-beskeder, hvor de bliver bedt om at uploade et billede af nøglekortet til deres NemID eller bestille en covid-19-test, oplyser faglig direktør for Testcenter Danmark, Anne-Marie Vangsted.

Læs også Coronavirus har fået familie til at flytte fra USA til Danmark

Ifølge den faglige direktør for Testcenter Danmark er der tale om såkaldt smishing-beskeder, der er en variant af phishing, hvor cyberkriminelle sender falske e-mails. 

00:36

VIDEO: Her kan du få et kig ind i et af de hvide testtelte, der drives af Testcenter Danmark . 

Luk video

Aldrig via sms

Hvis man bliver inviteret til at få taget en covid-19-antistofprøve eller covid-19-virusprøve, vil det altid ske gennem e-boks eller i et fysisk brev, oplyser instituttet.

På samme måde bliver der ikke sendt sms’er fra sundhedsmyndighederne med svar på en prøve – svaret skal man finde på sundhed.dk eller ved at kontakte egen læge.

Læs også Kraftig smittestigning i Randers: En bydel stikker ud

Hvis man er testet positiv og dermed har fået konstateret smitte med coronavirus, vil man blive ringet op af Styrelsen for Patientsikkerhed.