Månedlang folkefest med musik og fodbold kommer til endnu en østjysk by

Det bliver ikke kun i Aarhus, at byen til sommer åbnes med en månedlang folkefest med koncerter, comedy og fodbold. Det samme kommer også til at ske i Randers.

Når EM i fodbold fløjtes i gang den 11. juni, bliver det ikke kun startskuddet til en månedlang folkefest i Musikhusparken i Aarhus. Det sker også i Randers. 

Det løfter arrangørerne, Arena Randers, Futurelive og Randers Event, i dag sløret for. 

- DNA'en er den samme, men forskellen er, at det her er en fejring af den nye arena i Randers, som er bygget færdig, men som ikke er blevet indviet endnu på grund af coronaen, og det gør vi så med den her 30 dages fest, siger Kristian Gislason, der er direktør i Futurelive og initiativtager til både folkefesten i Aarhus og Randers, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Kristian Gislason, der er direktør i futurelive, er initiativtager til folkefesten i Randers.
Kristian Gislason, der er direktør i futurelive, er initiativtager til folkefesten i Randers.

Det månedlange arrangement for randrusianerne i Arena Randers kommer ligesom i Aarhus til at byde på både EM-fodbold, koncerter, comedy og underholdning for børn, så byen igen kan summe af liv, glæde og fællesskab.

Den største forskel er, at gastronomien kommer til at fylde mindre i Randers. 

- Koncepterne er ens. Det er med coronaen i hånden, minimum 500 deltager ad gangen og maksimalt 1000, og så bliver det med stole, og alle de restriktioner, som der er. Der er dog en forskel, og det er, at gastronomien kommer til at fylde mindre til 'Randers Åbner Op' end til 'Aarhus Åbner Op', fortæller initiativtageren. 

En fejring af ny arena 

Randers' borgmester, Torben Hansen (S), glæder sig over, at folkefesten også kommer til Randers, og at den udover at åbne kulturlivet i byen, også er en fejring af den nye arena. 

- Det er en rigtig god nyhed. Vores nye, store, flotte arena står klar til at gøre sommeren til en tid med fællesskab, gode og corona-sikre oplevelser og ikke mindst er det en kærkommen mulighed for sammen at opleve EM-fodbold. Det viser samtidig nogle af de stærke perspektiver i, at vi med Arena Randers har fået et stort og stærkt omdrejningspunkt for aktiviteter, vi kan mødes om, siger han i en pressemeddelelse. 

Pladsen åbner den 11. juni, hvor det danske band Queen Machine vil forkæle randrusianerne med en koncert. Derudover kan man glæde sig til at opleve blandt andre Sanne Salomonsen og Dodo & The Dodos samt flere dygtige komikere.

Til de mindste vil blandt andre nogle af de kendte karakterer fra Ramasjang også kigge forbi i løbet af eftermiddagene. Blandt andre Hr. Skæg og Motor Mille.

- Arena Randers er et stærkt aktivitetshus, som med sin centrale placering vil skabe mange typer af oplevelser for børn, unge og voksne. Her udvider vi vores horisont, bevæger os, nyder gastronomi, kultur og fællesskabet. Vi glæder os til juni. Det bliver en fest og vi glæder os til Arenaens første store arrangement, lyder det fra Gitte Nørgaard, der er direktør hos Arena Randers, i pressemeddelelsen. 

65.000 billetter kommer til salg torsdag 

Pladsen vil blive hegnet ind, så der hele tiden er styr på, hvor mange mennesker, der er på pladsen. Publikum køber billet via en billetportal, hvor de også vælger deres stol. På den måde bliver publikum registreret - også i forhold til en evt. smitteopsporing. 

Hegnet om pladsen vil desuden også have den funktion, at ingen kan kigge ind over, så man undgår, at folk af sikkerhedsmæssige grunde ikke forsamles udenfor.

Efter hvert arrangement tømmes pladsen, så stolene kan sprittes af. Toiletterne vil desuden løbende gennem hele dagen rengøres og afsprittes.

Billetsalget betyder i morgen torsdag den 22. april klokken 10:00. 

I Aarhus er der sat 80.000 billetter til salg. I Randers bliver der sat cirka 65.000 billetter til salg i morgen. 

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog COVID-19 LIVE: SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Trine Assentoft bostøtte

play Trine er udviklingshæmmet og må ikke få hjælp derhjemme

Dagens mest læste