Fodbold, koncerter og gastronomi - månedlang folkefest skal genåbne Aarhus

Hele byen er inviteret med, når 'Aarhus Åbner Op' byder på en hel måned med fodboldfest, koncerter, comedy, underholdning for børn og udsøgt gastronomi i Musikhusparken i Aarhus.

Efter et helt år med nedlukning, afstand og aflyste arrangementer, lader der nu til at være lys for enden af tunnelen. 

I dag kunne lokale aarhusianske aktører nemlig løfte sløret for det, som de har gået og pønset på det sidste lange stykke tid. Nemlig en månedlang folkefest i Musikhusparken, som skal genåbne kulturlivet i Aarhus. 

- Vi kan slet ikke få armene ned. Vi synes selv, at vi har lavet et fuldstændigt fantastisk program, og vi tror på, at vi får lov at lave det i fuld opsætning, lyder det fra initiativtageren og direktør i futurelive, Kristian Gislason, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Futurelive er gået sammen med Musikhuset, Train og Spiselauget om at skabe det månedlange arrangement for aarhusianerne, som både kommer til at byde på fodboldfest, koncerter, comedy, underholdning for børn og gastronomiske madoplevelser.

Det hele går under navnet 'Aarhus Åbner Op' og planer er, at det skal afholdes fra den 10. juni til den 11. juli 2021. Det vil sige, at startskuddet til folkefesten lyder samtidig med, at EM i fodbold sparkes i gang den 11. juni. 

- Det bliver et brag af en sommer i Musikhusparken med masser af god bold, nationale og internationale bands og oplevelser for hele familien. Vi har længe stået hamrende klar i startblokken, og vi glæder os til, at parken kommer til at summe af liv, siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj, i en pressemeddelelse.

Jeppe Uggerhøj er kunstnerisk chef for Musikhuset, og han fortæller, at Musikhuset er klar til folkefesten.
Jeppe Uggerhøj er kunstnerisk chef for Musikhuset, og han fortæller, at Musikhuset er klar til folkefesten.

En fest for alle aldersgrupper 

I de tidsrum, hvor der ikke vises fodbold, vil der være en lang række kulturelle arrangementer på en central placeret scene i Musikhusparken. 

Det kan være alt fra madoplevelser som 'Ad libitum paella med fri cava, rosé- & hvidvin' til udendørs biografoplevelser og comedy med blandt andet Lars Hjortshøj og Andreas Bo.

Herudover vil blandt andet nogle af de kendte karakterer fra Ramasjang også kigge forbi i løbet af eftermiddagene. Blandt andre Hr. Skæg og Motor Mille. 

Og der vil være koncerter med en række store både internationale og danske navn - blandt andre Tim Christensen og Marie Key, 

Det fremgår af det officielle program, som kan ses her

Naturligvis med alle nødvendige Corona-restriktioner på plads, fortæller initiativtageren. 

- Vi kommer til at overholde de til enhver tid gældende retningslinjer. Vi kommer ikke til at spille roulette med publikum. Det er os meget magtpåliggende, at lave et sikkert og trygt arrangement, som kører over 30 dage, siger Kristian Gislason. 

Det betyder blandt andet, at alle arrangementer foregår siddende, og at der skal sprittes af mellem hvert arrangement. 

- Alle arrangementer er enkeltstående. Man køber en billet til hvert enkelt arrangement, og så bliver man lukket ind i den ene ende og ud i den anden, for at undgå at folk går oveni hinanden. Og så spritter vi alle stole af inden næste arrangement, og gør toiletterne rene løbende, siger Kristian Gislason

- Arrangementet bliver gennemført

Lige nu er forsamlingsforbuddet på 10 personer udendørs. Det vil sige, at der maksimalt må være 10 personer til stede på samme sted samtidig udendørs.

I aftaleteksten om en langsigtet genåbning af Danmark, som blev offentliggjort den 22. marts, fremgår det dog, at aftalepartierne har et fælles ønske om, at de arrangementer, der samler os, som for eksempel kulturen fremover vil kunne gennemføres i takt med, at flere bliver vaccineret - herunder med brug af coronapas. 

Og i midten af april er planen, at en ekspertgruppe skal komme med et forslag til, hvordan de større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt. 

Til sommerfesten bliver der plads til 1.000 gæster ad gangen. Dog er der lige nu kun sat 500 billetter til salg pr. arrangement for en sikkerheds skyld, indtil der kommer en melding fra Regeringen. 

Initiativtageren er dog ikke i tvivl om, at det bliver muligt, at afholde arrangementet. 

- Arrangementet bliver gennemført. Det vil jeg gerne lægge hovedet på blokken og sige. Jeg har svært ved at se, at vi stadig skal holdes som burhøns i juli måned. Det tror jeg heller ikke befolkningen kan holde til, siger Kristian Gislason. 

Hvis det mod forventning skulle ske, at arrangementet bliver aflyst, vil alle få refunderet deres billetter, påpeger han dog. 


180877595_937436270415167_3947125992405274447_n

play Genåbningskaos: Så lang er ventetiden nær dig

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

Jens Peter Hansen

play Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

20190522-120532-5-1920x1279we

Overblik: Sådan genåbner Danmark yderligere i dag

motorvej

Uheld skabte kø på motorvej

Dagens mest læste