Falck i test-bommert: Udvidede åbningstiderne, men glemte at vagtsætte podere

Mandag blev åbningstiderne til lyntest udvidet i Galten. Der var bare et problem. Falck havde glemt at vagtsætte poderne efter de nye åbningstider.

Palle Hansen fra Galten måtte sammen med mange andre borgere mandag morgen vente længe på at få foretaget en lyntest for coronavirus ved testcentret ved Klank Idrætscenter i Galten. 

- Jeg mødte op omkring klokken 8.30 for at undgå kø, men jeg er først lige kommet ud nu, lyder det fra Pallen Hansen til TV2 ØSTJYLLAND omkring klokken 10.40. 

Han skulle mandag morgen have lavet en test, fordi han tirsdag skal til frisøren, hvor man skal vise et coronapas. Derfor kørte han her til morgen forbi.

Testcentret skulle nemlig på grund af nye udvidede åbningstider allerede slå dørene op klokken 9.00 i stedet for klokken 14.00, som det hidtil har heddet. 

Det gjorde det bare ikke. 

Skyldes kommunikationsfejl 

Falck, som står for at lynteste i Region Midtjylland, havde nemlig glemt at vagtsætte poderne efter de nye udvidede åbningstider, og det betød, at der hverken var nogen  til at åbne teststedet eller teste. 

Det fortæller Dennis Abildgaard, der er regionsdirektør ved Falck i Region Midt. 

- Der er sket en kommunikationsfejl, så vi ikke har fået vagtsat vores folk ordentlig efter de nye åbningstider, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det betød, at Palle Hansen måtte vente i halvanden time, før han som nummer tre i køen  kunne blive testet. 

- Det var hårdt, for vi fik jo ikke rigtig noget at vide, og vi stod og hundefrøs, siger han. 

Palle Hansen fra Galten var en af dem, som mandag morgen endte i køen, som først rykkede på sig efter godt halvanden time. Foto: Privat.
Palle Hansen fra Galten var en af dem, som mandag morgen endte i køen, som først rykkede på sig efter godt halvanden time. Foto: Privat.

Falck blev nemlig først opmærksomme på problemet, da de blev kontaktet af en borger. 

- Vi vidste simpelthen ikke, at vi ikke havde nogle derude, før en borgere ringede og fortalte os det, forklarer Dennis Abildgaard. 

Omkring klokken 10.30 var poderne dog på plads. Og Dennis Abildgaard fortæller, at det lader til at være et enkeltstående tilfælde, selvom åbningstiderne fra i dag er blevet udvidet mange steder. 

- Jeg har ikke hørt om, at det er sket andre steder, siger han. 

Testcentret, som ligger på Baunevej 11 i Galten, har fremover åbent mandage, onsdage, torsdage og lørdage fra 9-19.