VIDEO: Museumsgæster væltede ind kort efter midnat

På Museum Jorn i Silkeborg har de glædet sig så meget til at genåbne, at de allerede valgte at slå dørene op klokken 00.01 i nat.

Fra i dag er det igen muligt at besøge landets museer. Og selvom klokken endnu ikke har passeret 07:00, så har flere kunst-entusiaster allerede fået stillet den værste sult. 

På Museum Jorn i Silkeborg ville de nemlig ikke vente et minut længere end højst nødvendigt med at genåbne. Derfor slog de allerede dørene op for besøgende klokken 00.01 i nat

Og det tilbud havde flere valgt at benytte sig af. 

- Det var en hyggelig åbning, hvor gæsterne ankom stille og roligt indenfor de timeslots, som de havde bestilt online. Der var rigtig god stemning blandt gæsterne, som blev budt på et glas bobler ved ankomsten, skriver Line Helena Unold, der er presse- og kommunikationschef hos Museum Jorn, til TV2 ØSTJYLLAND onsdag morgen. 

Imens gæsterne trissede rundt med bobler i den ene hånd, så var de samtidig de første til at se den nye udstilling - MIRÓ & JORN.

-  Vi vil gerne åbne så tidligt som muligt, for der er jo også historie over det her. Det er en exceptionel situation, hvor vi ikke har haft åbent i månedsvis samtidig med, at vi har en af vores største udstillingen stående, sagde museumsdirektør Jacob Thage til TV2 ØSTJYLLAND tirsdag. 

Blev taget imod i et telt for at mindske risikoen for smitte

Museet har brugt nedlukningen på flere tiltag, der skal mindske risikoen for smittespredning.

Blandt andet er der opsat et stort telt, hvor billetter sælges og tjekkes, og det var også her, hvor gæsterne i nat skulle fremvise deres coronapas, 

Her er der også god plads til garderoben, så folk ikke skal stå tæt på hinanden.

Derudover har museet oprettet tidsintervaller til gæsterne, som opfordres til at købe billet på forhånd. Det gjorde natten til onsdag, at folk ikke klumpede sammen i indgangen. 

ORDEN OG KAOS

Årets store udstilling på museet viser mødet mellem to giganter: den verdenskendte spanske kunstner Joan Miró og danske Asger Jorn.

Med over 60 værker af Joan Miró er udstillingen blandt de største med spanierens værker, der har været vist i Skandinavien. Flere af værkerne var oprindeligt en del af Mirós private samling, og har aldrig tidligere været udstillet offentligt, oplyser Museum Jorn.

Joan Miró.  Personnages, oiseaux III, 1973  Privateje, Successio Miro Archive.
Joan Miró. Personnages, oiseaux III, 1973 Privateje, Successio Miro Archive.

Og museet i Silkeborg har faktisk været heldige med at få forlænget udstillingen, der oprindeligt stod til at udløbe i slutningen af maj.

- Da vi planlagde udstillingen, troede vi, at vi havde lagt corona bag os nu. De museer, private personer og institutioner, vi har lånt værker af, synes godt om det her, så vi har fået lov at forlænge udstillingen frem til slut august. Det er ret usædvanligt med så lang en forlængelse, sagde Jacob Thage tirsdag. 

Truende Jernbanesignaler på vej til Versailles, 1939,  Museum Jorn, Silkeborg.
Truende Jernbanesignaler på vej til Versailles, 1939, Museum Jorn, Silkeborg. Foto: Donation Jorn, Silkeborg / VISDA
IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

IMG_0090

Smadrede flasker og brændt legetøj i børnehave: - Det er utrygt, siger forældrerådsformand

IMG_8481-1200px

Efter fejl: Molslaboratoriet bliver igen undersøgt af politiet

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet får hård kritik - chefjurist fratræder

Skærmbillede 2021-05-05 kl. 14.05.58

play VIDEO: 0. klasse rapper om svære ting - bekymrer sig om alt det i tv

Dagens mest læste