Lisbeth fra Løvens Hule har stor succes – her er opskriften

Virksomheden Wallpipe i Randers er kommet styrket igennem coronakrisen. Nu har ejeren Lisbeth Mikkelsen sendt første store ordre til udlandet.

Det har på ingen måde været let at drive virksomhed i 2020, og udfordringerne har blot været større, når du er helt ny i gamet. Det har været tilfældet for Lisbeth Mikkelsen fra Randers.

Hun driver Wallpipe, som sælger bæredygtige lamper og interiør lavet ud af brugte vandrør.

- Det har været et vildt 2020 og er gået flyvende stærkt. Man er nødt til at kigge i kalenderen for at se, om der virkelig kun er gået et år, fortæller Lisbeth Mikkelsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Wallpipe stod for præcist ét år siden ved en skillevej. Før havde produktionen og salget af de specielle lamper blot været et hobbyprojekt drevet fra Lisbeth Mikkelsens eget køkken.

Men så meldte hun sig til DR-programmet Løvens Hule og besluttede sig for, at resultatet her skulle afgøre den videre skæbne.

I første omgang lavede Lisbeth Mikkelsen selv to lamper - en til sit eget hjem og en hun satte til salg på Facebook. Her var interessen overvældende, og hun fik idéen til at lave en virksomhed.
I første omgang lavede Lisbeth Mikkelsen selv to lamper - en til sit eget hjem og en hun satte til salg på Facebook. Her var interessen overvældende, og hun fik idéen til at lave en virksomhed.

Var knald eller fald på tv

- Det var meget nervepirrende, fordi da jeg var med, var det knald eller fald. Havde jeg ikke fået en investering med hjem, så havde jeg ikke haft virksomheden i dag, siger indehaveren.

quote Havde jeg ikke fået en investering med hjem, så havde jeg ikke haft virksomheden i dag.

Lisbeth Mikkelsen, indehaver, Wallpipe, Randers

Men sådan en fik hun. Investoren Christian Arnstedt købte sig med 300.000 kroner ind i Wallpipe.

- Jeg købte mig ind i Wallpipe, fordi jeg synes, at Lisbeth har en rigtig god historie med den måde, hun genbruger materialer til at skabe dansk design. Det var en sjov og unik rejse, jeg ville med på, siger investoren til TV2 ØSTJYLLAND.

Christian Arnstedt er direktør i virksomheden Blazar Capital, som investerer i virksomheder og hjælper ejerne med at drive dem.
Christian Arnstedt er direktør i virksomheden Blazar Capital, som investerer i virksomheder og hjælper ejerne med at drive dem. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen - Ritzau Scanpix

Har ændret strategien

Hverken han eller Wallpipe-ejeren havde forventet, at det første år som partnere skulle blive så hårdt og udfordrende, som 2020 har været.

I flere bølger har coronaepidemien sat sine begrænsninger, men Lisbeth Mikkelsen har hele tiden bevaret troen på sit produkt. Også selvom hun undervejs har måttet ændre strategi.

- Forhandlerne solgte ingenting, og vi havde lagt vores strategi på at sælge til især dem. Vi måtte kigge på, hvad vi så kunne gøre og ændrede fokus til at sælge mere direkte til forbrugerne, siger indehaveren og fortsætter:

- Når det blæser, kan du sætte læhegn eller bygge vindmøller. Vi valgte det sidste.

En af de mest populære produkter hos Wallpipe er den væghængte lampe.
En af de mest populære produkter hos Wallpipe er den væghængte lampe.

'Rejser sig hurtigt op igen'

Kombineret med benhårdt arbejde og en evne til at tænke ud af boksen er Wallpipe nu nået ud på den anden side.

Investoren Christian Arnstedt mener, at andre i samme situation kan lære af randrusianeren.

quote Lisbeth er virkelig en person, som når hun møder modstand og falder, så formår hun at rejse sig op igen hurtigt og børste støvet af.

Christian Arnstedt, direktør, Blazar Capital

- Lisbeth er virkelig en person, som når hun møder modstand og falder, så formår hun at rejse sig op igen hurtigt og børste støvet af. Det tror jeg, er rigtigt vigtigt, når man skal igennem en krise, siger han.

Og igennem en krise, det kan man i den grad sige, at Wallpipe er kommet.

På et af kontorerne hos Wallpipe hænger der på væggen et indblik i den rejse, som virksomheden har været på.
På et af kontorerne hos Wallpipe hænger der på væggen et indblik i den rejse, som virksomheden har været på.

Vil ind på nye markeder

For nylig sendte man den første store ordre til udlandet, og et år efter at have optrådt i Løvens Hule er der 12 ansatte i lokalerne i Randers.

- Hvis man kigger tilbage til et år siden, hvor jeg stod i Løvens Hule, og hele virksomheden var fem lamper og en høvlebænk, så havde jeg aldrig nogensinde i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle kunne leve af det her, siger Lisbeth Mikkelsen.

Wallpipe har sendt sin første store ordre til Tyskland, og der arbejdes på at komme ind på markedet i blandt andre Norge, Sverige og Holland.

Endnu en ordre til Tyskland står klar hos virksomheden i Randers.
Endnu en ordre til Tyskland står klar hos virksomheden i Randers.

Mest læste

Mere fra Randers

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram

20070702-153634-5-1920x1284we

Overblik: Sådan genåbner Østjylland mandag

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Nyt vaccinationssted i Østjylland

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen