Kristian kan ikke konkurrere med billige frisører: Mit fag er i krise

Randers-frisør har svært ved at holde saksen højt på grund af pres fra discount-saloner

01:17

Det ødelægger økonomien for de etablerede saloner, når frisører tilbyder klipninger for helt ned til 100 kr.

Det mener Kristian Thygesen, der er indehaver af frisørsalonen Klippoteket i Randers.

Den kronjyske frisør er presset af, at der andre steder i Randers Midtby skyder en række saloner op med priser, som han ikke kan konkurrere med uden at gå på kompromis med sin faglighed. 

Læs også Adel Abed er rullende frisør: Jeg er meget glad

- Vi skal betale moms, og vi skal betale skat, og vi skal betale lønninger. Det kan vi ikke, hvis vi kun tager 100 kr., siger Kristian Thygesen til TV 2 | ØSTJYLLAND

- Vores fag er totalt i krise.

Loyale kvindelige kunder

Klippoteket har stadig mange loyale kvindelige kunder, der gerne vil betale ekstra for at få ordnet håret. Til gengæld kniber det mere med andre grupper af kunder. 

01:28

VIDEO: Moloud Nasersharifi tilbyder billige klipninger i Randers. Se mere i dette tv-indslag.

Luk video

- Herrerne og børnene forsvinder fra vores butik. Fordi de går derhen, siger Kristian Thygesen med henvisning til de mange nye og billigere frisørsaloner i området.

Hvis tendensen fortsætter, er det ifølge den kronjyske frisør en trussel mod hele branchen. Allerede nu tvivler han på, at han får råd til en ny elev.

Herrerne og børnene forsvinder fra vores butik. Fordi de går derhen

Kristian Thygesen, frisør

I frisørernes organisation - Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere - lyser de røde lamper også.

Ifølge formand Connie Mikkelsen risikerer priskrigen at tage livet af mange frisørsaloner, fordi det ganske enkelt ikke er muligt at drive en sund forretning med discountpriser.

- Hvis du klipper for 100 kr., og du trækker 20 pct. moms fra, så er der ikke meget tilbage. Det kan godt være, at det kan dække dine omkostninger, men du vil i hvert fald have svært ved at leve af det, siger hun. 

Kristian Thygesen er indehaver af frisørsalonen Klippoteket i Kirkegade i Randers.

Kristian Thygesen har ikke tænkt sig at omlægge hverken sit koncept eller sine priser for at få flere kunder. I stedet satser han på høj faglighed og saks i stedet for maskine, sådan som det sker andre steder.

- De står og klipper med maskine. Det er ligesom at klippe kreaturer. Det er nøjagtigt det samme. Jeg nægter at klippe med maskine. Vi ødelægger vores håndværk.

Foruden kærligheden til saksen er det vigtigt for Kristian Thygesen, at kunderne ikke bare får en god klipning, men at de også har det rart, mens de besøger salonen.

- Når folk kommer, så skal de have en oplevelse.

I videoen øverst i artiklen kan du møde Kristian Thygesen og høre mere om hans kvaler med de billigere konkurrenter i Randers Midtby.