Kæmper for at se sin søn

Jacob Lauridsen har ikke set sin søn i snart et år, fordi sønnen er blevet bortført af sin polske mor

04:44

1 af 2

Jakob Lauridsens søn er hos sin mor i Polen, og det har han været, siden hun bortførte ham i oktober 2013.

I Spentrup ved Randers kæmper Jacob Lauridsen med alle lovlige midler for at få sin søn tilbage, men mulighederne er ved at slippe op.

- Vi savner ham, vi savner ham helt vildt, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg ved ikke engang, hvor stor han er i dag. Jeg ved ikke engang, hvilken størrelse han bruger i tøj, jeg ved ikke hvilken skostørrelse, han bruger. Jeg ved ingenting om min søn, fortsætter han.

Pludselig var han væk

Jakob Lauridsen har ikke set sin søn i snart et år. Sidst han så ham, var i juli 2014.

Efter bruddet med Marcus' polske mor, var sønnen ved sine forældre på skift. Men i 2013, da Marcus var tre år, ændrede det sig.

Den 18. oktober 2013 om morgenen skulle Jakob Lauridsen hente sin søn, men om natten havde Marcus mor valgt at tage ham med til Polen uden at give Jacob Lauridsen besked.

Har fået fuld forældremyndighed

Jacob Lauridsen troede, han havde loven på sin side, fordi de havde delt forældremyndighed, og at Marcus derfor hurtigt ville komme hjem til Danmark igen.

Men i dag har han slet ikke kontakt til sin søn.

I Danmark har Vestre Landsret givet Jacob Lauridsen fuld forældremyndighed over Marcus, og i Polen har Højesteret afgjort, at Marcus skulle udleveres til sin far inden 15. april i år.

Men Marcus befinder sig stadig i det nordøstlige Polen.

- Det værste er, at jeg sidder med domsafsigelse både fra Danmark og fra Polen, men der sker ingen ting, siger Jacob Lauridsen.

Usikkert hvor Marcus er

I sidste uge kørte han med sin nuværende kæreste til Polen for at hente sønnen. Men han var ikke på den aftalte adresse, og ingen ved, hvor Marcus er.

Jacob Lauridsen vil rejse til Polen igen for at finde sin søn, men han frygter, at han aldrig får sin søn hjem. Det får ham dog ikke til at opgive kampen.

Hvert år bortføres danske børn til udlandet af en af deres forældre. I de fleste sager lykkes det med dialog og myndighedernes mellemkomst at få barnet tilbage til Danmark. Men ikke alle sager bliver løst.

Se indslaget, hvor Jakob Lauridsen fortæller hele historien, i videoen øverst på siden.