Julies operation gik over al forventning - men nu er det sket, som ikke måtte ske

Julie Kvellands ryg har ligesom ved hendes forrige operation åbnet sig ovenpå den operation, hun fik for cirka halvanden uge siden. Nu frygter hun, at hun igen skal under kniven.

For halvanden uge siden fik 23-årige Julie Kvelland fra Randers endelig den operation, som hun i 10 måneder har ventet på, efter den igen og igen er blevet udskudt på grund af corona-pandemien. 

En omfattende operation, hvor en seks kilo stor pukkel af fedtvæv og hud blev fjernet fra hendes ryg, så ryggen kunne blive mere flad, som hos de fleste andre mennesker. Operationen gik over al forventning, hvilket betød, at Julie Kvelland allerede to dage efter operationen kunne blive sendt hjem i stedet for at være indlagt i en uge, som det oprindeligt var planlagt. 

Men nu har sagen taget en drejning. Det, hun frygtede, er blevet til virkelighed.

Ligesom ved hendes forrige operation tilbage i maj 2018, så har hendes ryg åbnet sig ovenpå operationen. 

- (..) jeg gik rundt med en decideret åben ryg i to måneder, før de genopererede mig. Denne gang krydsede jeg virkelig fingre for, at det ikke ville ske igen! Men… Det er desværre ved at ske igen nu. Min ryg har åbnet sig to steder på det lange ar. Det gik ellers lige så godt, og jeg var så fortrøstningsfuld. Jeg har dannet nekrose, skriver hun i et opslag på sin Instagram-profil lørdag eftermiddag.

Julie Kvelland Instagram

Håber at kunne undgå en ny operation

I 2018 betød det, at hun i to måneder måtte have dræn i ryggen, slanger overalt og ryggen vakuumpakket samt en ekstra operation. Noget hun for alt i verden gerne vil undgå nu.

- Det giver mig flashback. Det er aldrig rart at blive opereret. Det ville helt klart være det bedste, hvis det kunne hele op almindeligt, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND lørdag eftermiddag.

Julie Kvelland havde det rigtig godt efter operationen, men nu er der kommet komplikationer. Heldigvis giver det hende ikke yderligere smerter, så hun har det stadigvæk godt efter omstændighederne. Grunden til, der opstår komplikationer, er, at Julies arvæv heler dårligt på grund af ringe blodforsyning.
Julie Kvelland havde det rigtig godt efter operationen, men nu er der kommet komplikationer. Heldigvis giver det hende ikke yderligere smerter, så hun har det stadigvæk godt efter omstændighederne. Grunden til, der opstår komplikationer, er, at Julies arvæv heler dårligt på grund af ringe blodforsyning. Foto: Privat

Julie Kvelland opdagede, at ryggen var ved at åbne sig torsdag, ved at der kom væske gennem de plastre, som hun har på ryggen efter operationen. Hun fik hurtigt fat i sin mor og en veninde, som kunne kigge på det, og i dag lørdag var hun så til kontrol, hvor hun fik afvide, at hun har dannet nekrose. Det vil sige dødt arvæv.

- Sygehuset skal fjerne det, før det kan hele ordentligt sammen igen. Det er pisse træls. Nu kommer der til at gå endnu længere tid, før det heler ordentligt igen, siger hun.

Mandag skal Julie på plastikkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, hvor hun håber at få en positiv melding.

- Jeg håber, at de kan få det hele lukket sammen, uden de skal operere mig igen, og jeg kan slippe for at være tilkoblet en vakuum maskine, forklarer hun.

Julie Kvelland før hendes seneste operation. Foto: Anne Troensegaard
Julie Kvelland før hendes seneste operation. Foto: Anne Troensegaard Foto: Anne Troensegaard

20 kilo fedt og hud

Julie Kvelland lider af en meget sjælden sygdom, som hun formentlig er den eneste i Europa, der har. Sygdommen bærer navnet partiel lipodystrofi og betyder, at hendes fedtdepoter er samlet på overkroppen særligt på ryggen og halsen, mens benene er tynde.

Derfor er Julie Kvelland nu sammenlagt blevet opereret fire gange. I alt har hun fået fjernet 20 kilo fedt og hud fra sin ryg.

- Jeg har primært fået det gjort på grund af udseendet. Jeg har fået en fladere ryg nu og jeg føler mig også mere bevægelig, har Julie Kvelland tidligere forklaret.

Julie Kvelland har gennemgået de mange hårde operationer for at få et mere normalt udseende. For hun oplever desværre ofte, at folk stirrer på hende på gaden, hvisker eller peger fingre. Det værste er, når folk råber eller tager billeder af hende i smug. 

VIDEO: Julie Kvelland fortæller om sin mentale forvandling (indslaget er fra d. 26. november 2020)
Aabybro efterskole retouch

Sofus vil "spærres inde" på sin efterskole

Mette F.

Mette F. åbner op for at forlænge restriktioner yderligere

befamle sexisme metoo

playByråd vil undgå sexisme: Disse regler gælder nu

COVID 19 LIVE
Vaccine

liveblog2844 er færdigvaccineret

Aarhus Universitet

Landets bedste skal forske i hjerte-kar-sygdomme i Aarhus

Bilka

play Mindre butikker til de store: Vær fair og luk for salg af non-food