Julie Kvelland: Jeg føler mig velkommen i verden nu

Julie Kvelland har gennemgået en stor forandring – ikke blot med sit udseende, men særligt i sit sind. Hun føler sig endelig velkommen i verden.

Julie Kvelland fra Randers lider af den sjældne sygdom partiel lipodystrofi, der får hendes fedtdepoter til at samle sig på overkroppen, og det giver hende et andet udseende end de fleste andre danskere - og det betyder mange blikke på gaden.

- Folk kiggede mærkeligt på mig og grinte af mig. De tog billeder og hængte mig ud på nettet. Jeg havde svært ved at gå ude på gaden, fordi jeg følte, at jeg ikke havde lov til at gå der, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor trådte Julie Kvelland ud i rampelyset for nogle år siden. Hun ønskede, at folk forstod, hvorfor hun ser ud, som hun gør.

Julie Kvellands har mere selvværd og større selvtillid, end hun nogensinde har haft
Julie Kvellands har mere selvværd og større selvtillid, end hun nogensinde har haft Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Hun deltog i DR-dokumentaren ’For grim til kærlighed’, og siden da har hun fået stor opbakning fra flere tusinde følgere på sociale medier, og det har udviklet hendes selvværd og selvtillid i en positiv retning.

- Jeg har meget mere gåpåmod i forhold til at finde kærligheden, jeg går på dates og får set nogle forskellige, jeg har bare ikke fundet den eneste ene endnu. Det tager tid, og jeg har ikke travlt, fortæller hun.

Hun har gennemgået fire operationer, hvor lægerne i alt har fjernet 20 kilo fedt og hud.

Julie Kvelland før sin seneste operation
Julie Kvelland før sin seneste operation Foto: Anne Troensegaard

Ifølge Julie Kvelland har hun fået foretaget sine smertefulde operationer på grund af sit udseende, men nu vil hun ikke mere. Hun har fået selvtillid til at stå ved den, hun er. 

- Jeg har lært, at jeg ikke skal holde mig tilbage. Jeg skal gøre, hvad jeg har lyst til, og ikke hvad andre siger, jeg skal gøre, fortæller hun.

Folk har på en måde vænnet sig til, at hun ikke ligner alle andre. 

Julie Kvelland er blevet tryg i sin krop, som den er nu, så den seneste operation er formentlig den sidste
Julie Kvelland er blevet tryg i sin krop, som den er nu, så den seneste operation er formentlig den sidste Foto: TV2 ØSTJYLLAND

- Det er virkelig lang tid siden, at nogle har kigget mærkeligt på mig, fortæller hun.

Julie Kvelland ser stadig ikke ud som danskerne er flest, men hun har lært at acceptere sit udseende, så hendes seneste operation bliver formentlig den sidste.

Den store opmærksomhed og støtte på sociale medier skubber hendes sind i den rigtige retning.

VIDEO: Julie Kvelland fortæller om sin mentale forvandling

Den seneste artikel – som TV2 Østjylland skrev og delte om hende – nåede ud til mere end 1,5 million mennesker på Facebook, hvor støtten til hende strømmede ind.

- Det har givet mig meget mere selvtillid, hvis jeg ikke havde gået igennem denne her udvikling, så tror jeg, at jeg havde været meget mere ensom. Jeg føler jeg er velkommen i verden nu, fortæller Julie Kvelland.

Ane Halsboe-Jørgensen

Lønkompensation forlænges: Arbejdsgivere kan igen varsle tvungen ferie

byretten i Aarhus

Anholdt efter brud på corona-restriktioner: To kvinder skal sendes ud af landet

øjenvipper

Efter stormløb af utilfredse kunder: Randers-firma under tvangsopløsning

Susanne Krogstrup

play Corona-effekt: Vandreguide til Mols Bjerge revet væk

Charlotte Kold

Unge i Silkeborg søger rådgivning online

Hus i Stenvad

play Norddjurs er hårdest ramt: Millioner af kroner skal smukkesere landsbyer