Lang kø til drive-in-test: Birthes syge mand måtte vente over to timer i bilen

Lørdag formiddag har været præget af lange køer ved Testcenter Randers på Juventusvej 15 i Randers Syd på grund af manglende personale.

Har man haft tid til en drive-in test for coronavirus hos Testcenter Randers lørdag formiddag, så har det formentlig været en længere affære. På grund af manglende personale har der nemlig været lange køer.

Det oplyser Jette Krüger Jensen, der er ledende bioanalytiker hos Testcenter Randers, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har haft køer i formiddags ved testcentret, hvilket skyldes en kombination af flere ting. Blandt andet at vi har måttet sende personale til Vestjylland, da vi hjælper på tværs af regionerne, når der er et særligt smitteudbrud i en region. Derudover har vi også selv haft en del sygdom, siger Jette Krüger Jensen.

Birthes syge mand var tæt på at give op 

En af dem, som lørdag formiddag blev fanget i kaosset, er Birthe Breinholts mand. I stedet for at bruge få minutter ved testcentret endte han med at sidde i bilen i over to timer og vente på testen. Det synes hun ikke er i orden. Manglende personale eller ej.

- Han ringede og fortalte mig, hvor håbløst det var. Han skulle testes klokken 10 men kom først til omkring klokken 12.30. Det synes jeg ikke er holdbart, siger Birthe Breinholt til TV2 ØSTJYLLAND.

Birthe Breinholt og hende mand bor i Aarhus. Tidligere er de begge blevet testet der uden problemer, men denne gang var den hurtigste tid i Randers, og fordi hendes mand havde flere corona-symptomer som feber, ondt i halsen og ondt i kroppen, bookede han testen der.

- Det er uholdbart, at syge folk er tvunget til at sidde i bilen i så lang tid. Man kan jo risikere, at de ikke gennemfører det (red. testen) og er nødt til at køre igen. Da min mand havde ventet i to timer lignede det, at han kun var halvvejs, men så løsnede det pludselig op. Hvis det ikke havde gjort det, og han skulle have ventet i to timer mere, så var han kørt hjem, fordi han havde det så dårligt, siger Birthe Breinholt og fortsætter: 

- Ellers er de i hvert fald nødt til at begynde at dele noget vand ud og give noget mere information om, hvorfor man holder i kø. De kunne ikke fortælle ham noget, og han havde det dårligt. 

Folk kommer i for god tid

Jette Krüger Jensen var selv tilstede ved testcentret tidligere på dagen lørdag, hvor hun hjalp med at kalde ekstra personale ind, så problemet kunne blive afhjulpet. Hun erkender, at det var problematisk, men fortæller at det nu skulle være under kontrol.

- Det kører fornuftigt nu. Heldigvis er det ikke noget som sker ofte, men det er selvfølgelig problematisk alligevel, fortæller hun.

Ifølge hende skyldes problemet - udover manglende personale - også, at der er en hel del folk, som kommer i for god tid. Hun opfordrer derfor folk til at komme så tæt på deres bookede tid som muligt.

- Det ville være en stor hjælp, hvis folk kommer til den tid, som de har eller højst fem minutter før. Når der kommer mange på en gang, laver det nemlig lange kører, siger hun. 

Testcenter Randers åbnede den 28. oktober. Det er et af de syv vintersikrede testcentre som Region Midtjylland har bygget. De afløser forårets hvide telte. Ovenfor er et overblik over de nye testcentre.
Testcenter Randers åbnede den 28. oktober. Det er et af de syv vintersikrede testcentre som Region Midtjylland har bygget. De afløser forårets hvide telte. Ovenfor er et overblik over de nye testcentre. Foto: Region Midtjylland
Aabybro efterskole retouch

Sofus vil "spærres inde" på sin efterskole

Mette F.

Mette F. åbner op for at forlænge restriktioner yderligere

befamle sexisme metoo

playByråd vil undgå sexisme: Disse regler gælder nu

COVID 19 LIVE
Vaccine

liveblog2844 er færdigvaccineret

Aarhus Universitet

Landets bedste skal forske i hjerte-kar-sygdomme i Aarhus

Bilka

play Mindre butikker til de store: Vær fair og luk for salg af non-food