Julie endelig opereret: - Det er så dejligt

Efter 10 måneders venten har Julie Kvelland endelig fået sin operation.

Endelig er det overstået! Tirsdag mødte 23-årige Julie Kvelland op på Aarhus Universitetshospital for at få den operation, der har været udskudt fire gange under coronaepidemien. 

Oprindeligt var operationen planlagt til januar, så blev den skubbet til marts, så til senere i marts og siden til november, hvor den blev aflyst på grund af sygdom efter Julie Kvelland var kommet ind på operationsstuen. Nu er det forbi. 

Julie Kvelland har fået sin operation, hvor lægerne fjernede en seks kilo stor pukkel af fedtvæv og hud fjernet fra hendes ryg, sådan at ryggen blev mere flad, som hos de fleste mennesker. 

- Det er mega dejligt, at det er overstået nu, siger en lettet Julie Kvelland til TV2 ØSTJYLLAND. 

Julie Kvelland har det godt efter operationen, men skal være tilkoblet den maskine, hun bærer i tasken i nogle uger. Maskinen sørger for via slanger at hjælpe såret i ryggen med at hele.
Julie Kvelland har det godt efter operationen, men skal være tilkoblet den maskine, hun bærer i tasken i nogle uger. Maskinen sørger for via slanger at hjælpe såret i ryggen med at hele. Foto: Privat

Slanger i tre uger

Operationen er gået over al forventning. Meningen var, at Julie Kvelland skulle være indlagt en uge efter sin operation, men det gik så godt, at hun allerede efter to dage blev sendt hjem. 

- Det er gået rigtig godt. Jeg har stort set ikke haft nogen smerter, så det er rigtig dejligt. De andre gange har jeg fået morfin efter en operation. Denne gang tager jeg ikke engang Panodiler. 

Dog skal Julie Kvelland de kommende uger være tilkoblet en såkaldt VAC-maskine, der skal hjælpe operationssåret i ryggen med at hele. Ifølge kirurg Mille Sværdborg, som har stået for operationen, heler Julies arvæv dårligt på grund af ringe blodforsyning. 

- Jeg har helingsproblemer, så der sidder sådan nogle små svampe inde i såret, som suger væske ud. Så nu render jeg rundt med den maskine med en virkelig lang slange. Heldigvis er den så lille, at jeg kan have den i en taske over skulderen, men det er stadig pisseirriterende, siger Julie Kvelland.  

Fra sin ryg har Julie Kvelland fået fjernet seks kilo fedtvæv og hud, for at få et udseende der minder mere om de fleste andre og for at få større bevægelighed.
Fra sin ryg har Julie Kvelland fået fjernet seks kilo fedtvæv og hud, for at få et udseende der minder mere om de fleste andre og for at få større bevægelighed. Foto: Anne Troensegaard

20 kilo fedt og hud

Julie Kvelland lider af en meget sjælden sygdom, som hun formentlig er den eneste i Europa, der har. Sygdommen bærer navnet partiel lipodystrofi og betyder, at hendes fedtdepoter er samlet på overkroppen særligt på ryggen og halsen, mens benene er tynde. 

Derfor er Julie nu sammenlagt blevet opereret fire gange. I alt har hun fået fjernet 20 kilo fedt og hud fra sin ryg. 

- Jeg har primært fået det gjort på grund af udseendet. Jeg har fået en fladere ryg nu og jeg føler mig også mere bevægelig, forklarer Julie Kvelland. 

Julie Kvelland har gennemgået de mange hårde operationer for at få et mere normalt udseende. For hun oplever desværre ofte, at folk stirrer på hende på gaden, hvisker eller peger fingre. Det værste er, når folk råber eller tager billeder af hende i smug. 

Julie Kvelland har tidligere råbt op, når folk eksempelvis har taget billeder af hende i smug. Det har hun fået masser af positive tilkendegivelser på.
Julie Kvelland har tidligere råbt op, når folk eksempelvis har taget billeder af hende i smug. Det har hun fået masser af positive tilkendegivelser på.

Sidste gang

Operationen tirsdag blev ifølge Julie Kvelland selv hendes sidste. Under flere af sine tidligere operationer har hun haft ubehagelige oplevelser. 

Blandt andet gik der i 2018 infektion i operationssåret, hvilket betød, at hun i to måneder måtte have et dræn i ryggen, slanger overalt og ryggen vakuum pakket. Oplevelserne har betydet, at Julie Kvelland nu siger stop.

- Jeg ville da gerne have fjernet fedt flere steder, men lægerne har svært ved at holde mig i narkosen og mens jeg er bedøvet falder mine værdier. Jeg har også oplevet at vågne op under en narkose, forklarer Julie Kvelland. 

- Derfor var det her den sidste operation, jeg har lyst til at gennemgå. Det er skønt at være færdig.   


 

Skærmbillede 2020-12-04 kl. 13.01.54

Mette Frederiksen: - Vi kan ikke danse rundt om juletræet, som vi plejer

Hornslet Skole pavillon

By med vokseværk får ny skole: Her skal den ligge

blæst blæsevejr gråvejr

Endnu en gråvejrdag i vente - men det bliver mildere

Anika kan endelig få sin behandling - verdens dyreste behandling

Målet er nået: Anika kan få verdens dyreste behandling

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

Lotte Tobiasen sidder i kørestol og har kun fem procent syn, derfor har hun brug for hjælp til transport

play Ændringer i Flextrafik til handicappede: Lotte risikerer at få indskrænket sit sociale liv