Har du set ham? Politiet efterlyser mistænkt hestemishandler

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi efterlyser nu en ung mand, der er mistænkt for at have mishandlet flere heste i Nord- og Østjylland

En hestemishandler har igennem en længere periode skamferet flere heste i et område nord for Randers. Nu efterlyser politiet en mand i sagen.

Politiet er kommet på sporet af en yngre mand. Den 25. august klokken 15:20 var manden på adressen Lindegaardsvej 33 i byen Linde. 

Her filmede manden i en hestefold med cirka 10 heste og i en tilhørende hestestald. 

Manden beskrives således af politiet:

"mand, ca. 18-25 år, alm. af bygning, ca. 180 cm, lys i huden med mørkt halvlangt hår, iført brun trøje, sorte bukser og sorte sko med hvide såler. Han gik rundt med sin telefon i hånden og havde hvide høretelefoner i ørerne. Han bar endvidere på en flaske vand og en mindre sort taske/paraplylignende genstand."

Sådan så en af Heidi Eriksens heste ud efter at være blevet skamferet.
Sådan så en af Heidi Eriksens heste ud efter at være blevet skamferet. Foto: Privat

Politiet skriver yderligere, at der for nylig er dukket en ny sag op om skamfering af heste, denne gang i byen Jebjerg. 

Kan have været i gang i årevis

Tidligere på måneden kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at tre heste var blevet snittet på baglår og kønsdele med en skarp genstand. Det fortalte hestenes ejer, Heidi Eriksen, fra Bakkegården.

Over et par dage havde hun iagttaget, hvordan hendes heste ændrede adfærd, og et par af dem havde pådraget sig mindre snitsår, men ikke noget der krævede dyrlægebehandling, fortalte hun.

Efterfølgende bekræftede politiet, at de efterforsker hele fem anmeldelser om dyremishandling begået mod heste i området omkring Mejlby nord for Randers.

Politiet har tidligere fortalt om, hvordan sagerne om hestemishandling går lang tid tilbage, og den samme mand muligvis kan have været i gang i årevis.