Hestemishandler har muligvis været i gang i årevis

Politiet har modtaget flere anmeldelser om dyremishandling den seneste måned, og nu tyder noget på, at den samme gerningsmand kan have været i gang i årevis.

En hestemishandler har den seneste måned skamferet flere heste i et område nord for Randers. Og nu tyder noget på, at den samme person måske har mishandlet heste i flere år. 

Tidligere på måneden kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at tre heste var blevet snittet på baglår og kønsdele med en skarp genstand. Det fortalte hestenes ejer, Heidi Eriksen, fra Bakkegården.

Over et par dage havde hun iagttaget, hvordan hendes heste ændrede adfærd, og et par af dem havde pådraget sig mindre snitsår, men ikke noget der krævede dyrlægebehandling, fortalte hun.

Efterfølgende bekræftede politiet, at de efterforsker hele fem anmeldelser om dyremishandling begået mod heste i området omkring Mejlby nord for Randers.

Men det er muligt, at det ikke er en ny gerningsmand, der er på spil. Det fortæller Henrik Jensen, der er politikommissær hos Nordjyllands Politis dyrevelfærdsenhed. 

- Vi har kigget på sager fra år tilbage, der kan minde om, og dem tager vi selvfølgelig med i overvejelserne. Men der er ikke nogen personer, vi kan knytte til de sager, siger Henrik Jensen og fortsætter:

- Det er længere væk. Men der er noget sammenligneligt i dem.

Tre af Heidi Eriksens ponyer har fået snitsår ved højlys dag ude på marken.
Tre af Heidi Eriksens ponyer har fået snitsår ved højlys dag ude på marken. Foto: Privat

Forfølger nogle spor

Han fortæller, at de endnu ikke er kommet tættere på at finde personen, der mishandler hestene.

- Vi kører igen ned og forhører os i løbet af ugen og forfølger nogle spor, vi har fået. Men vi har ikke noget konkret, vi kan sige lige nu, siger Henrik Jensen.

Han fortæller dog, at der er indkredset nogle personer, som politiet vil snakke med om sagen.