Politiet bekræfter: Flere sager om hestemishandling efterforskes

Sagen om mishandling af Heidi Eriksens heste, som TV2 ØSTJYLLAND tidligere på måneden fortalte om, er ikke enestående. Politiet bekræfter nu, at de efterforsker i alt fem anmeldelser.

Nordjyllands Politi bekræfter nu over for TV2 ØSTJYLLAND, at de ikke blot efterforsker én, men hele fem anmeldelser om dyremishandling begået mod heste i området omkring Mejlby nord for Randers.

Det oplyser Nordjyllands Politis specialiserede dyrevelfærdsenhed, som tager sig af særlige sager om dyrevelfærd på tværs af politikredsene Midt- og Vestjylland, Østjylland og Nordjylland.

Tre af Heidi Eriksens ponyer har fået snitsår ved højlys dag ude på marken.
Tre af Heidi Eriksens ponyer har fået snitsår ved højlys dag ude på marken. Foto: Privatfoto

Tidligere på måneden kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at tre heste var blevet snittet på baglår og kønsdele med en skarp genstand. Det fortalte hestenes ejer, Heidi Eriksen fra Bakkegården.

Over et par dage havde hun iagttaget, hvordan hendes heste ændrede adfærd, og et par af dem havde pådraget sig mindre snitsår, men ikke noget der krævede dyrlægebehandling, fortalte hun.

Ved du noget?

Flænge fra endetarm til skede

Det ændrede sig markant fredag den 3. september, en dato der også går igen i Nordjyllands Politis efterlysning, som vi vender tilbage til.

quote Det er fuldstændigt sygt i hovedet, at der er nogle, som kan finde på det.

Heidi Eriksen, Bakkegården

Da Heidi Eriksens heste den pågældende fredag skulle tilbage i stalden, havde en af ponyerne fået endnu en skramme på højre balle som de andre - men denne gang havde hesten også fået et snitsår, der gik hele vejen fra endetarmsåbningen ned til enden af skeden.

- Det er en kraftig flænge, så vi vurderer, at den skal til dyrlæge. Her spørger vi, om det kan være noget, hestene selv kan forårsage. men det mener hun ikke er muligt, lød det fra Heidi Eriksen.

Snitsår på en af Heidi Eriksens ponyer.
Snitsår på en af Heidi Eriksens ponyer. Foto: Privatfoto

Derefter blev episoderne meldt til politiet som mulige sager om dyremishandling.

- Jeg synes, det er forfærdeligt. Og det er fuldstændigt sygt i hovedet, at der er nogle, som kan finde på det. Det, der også er skræmmende, er, at det er sket ved højlys dag, lød det fra Heidi Eiksen.

Overvågningsbilleder

Da TV2 ØSTJYLLAND undersøgte sagen, dukker en anden kvinde op, som godt nok ikke havde oplevet dyremishandling, men til gengæld kunne fortælle, at hun på videoovervågning havde fanget en person bevæge sig rundt og kigge på hendes heste.

To kilometer fra Heidi Eriksens Bakkegården havde Marianne Hjorth på Hjorthgården besøg af en ubuden gæst, der filmede i hendes folde. Der er blot et par kilometer mellem de to gårde.
To kilometer fra Heidi Eriksens Bakkegården havde Marianne Hjorth på Hjorthgården besøg af en ubuden gæst, der filmede i hendes folde. Der er blot et par kilometer mellem de to gårde. Foto: Privatfoto

Det påfaldende er, at kvinden, som hedder Marianne Hjorth, bor i Linde blot et par kilometer fra Heidi Eriksen. 

Dertil kommer, at de omtalte optagelser fra overvågningskameraerne på hendes gård, Hjorthgården, stammer fra samme dag, som Heidi Eriksen første gang bemærkede en forandret adfærd hos sine heste.

Marianne Hjorth anmeldte episoden til politiet med personen, der ulovligt var trængt ind på hendes ejendom, og som en del af anmeldelsen afleverede hun to klip fra overvågningen.

TV2 ØSTJYLLAND har set overvågningsbillederne, men har valgt ikke at bringe dem. På videoerne ses en yngre ranglet mand træde ind på gårdspladsen. Han kigger sig forsigtigt omkring og har hele tiden en mobiltelefon i hænderne, som han peger i retningen af hestefolden. Den ene video viser den unge mand ankomme, mens man på den anden video kan se den unge mand forlade ejendommen hurtigt, efter staldpigen netop er ankommet i bil.

Interessante datoer

Episoden hos Marianne Hjorth, forstærket af rygter i lokalområdet om flere episoder med dyremishandling af heste, fik TV2 ØSTJYLLAND til at spørge Nordjyllands Politi om, hvor mange anmeldelser de egentlig havde modtaget.

quote Nordjyllands Politi tager sagen alvorligt, og vi efterforsker intenst for at finde en gerningsperson i sagen, der kan blive stillet til regnskab for sine handlinger.

Nordjyllands Politi

Efter at have tygget på sagen, bekræfter Nordjyllands Politi nu over for TV2 ØSTJYLLAND, at der er indgivet flere anmeldelser.

- Der er tale om fem anmeldelser om hesteskamferinger begået i området Mejlby nord for Randers – tre anmeldelser er fra samme adresse, mens de øvrige to anmeldelser er fra to andre adresser i området, oplyser Nordjyllands Politi i en skriftlig kommentar til TV2 ØSTJYLLAND.

Hvor præcis anmeldelserne kommer fra, fremgår ikke.

Politiet tilføjer desuden flere interessante detaljer, der er værd at lægge mærke til.

- Gerningstidspunkterne er natten mellem 20. og 21. august 2021, 3. september 2021 og 5. september 2021, skriver politiet.

Ikke én men flere sager

Dermed står det også klart, at der efterforskes en eller flere sager om hestemishandling begået allerede 14 dage før, Heidi Eriksens heste var udsat for mishandling samt en skamfering to dage derefter søndag den 5. september.

Nordjyllands Politi oplyser, at de i øjeblikket efterforsker sagen, og derfor ikke vil udtale sig om efterforskningens enkeltheder, men de oplyser, at de blandt andet har foretaget ”afhøringer, forhøringer i området og besigtigelse af gerningsstederne samt forskellige andre undersøgelser”.

- Nordjyllands Politi tager sagen alvorligt, og vi efterforsker intenst for at finde en gerningsperson i sagen, der kan blive stillet til regnskab for sine handlinger – og vi opfordrer i den forbindelse borgerne i lokalsamfundet til at holde øje og straks rette henvendelse, hvis man ser mistænkelige personer eller andet mistænkeligt i områder omkring ridecentre med mere, lyder det fra Nordjyllands Politi.

Bakkegården ved Mejlby er et af de steder, hvor heste er blevet skamferet. Politiet vil ikke oplyse, hvor de øvrige anmeldelser kommer fra.
Bakkegården ved Mejlby er et af de steder, hvor heste er blevet skamferet. Politiet vil ikke oplyse, hvor de øvrige anmeldelser kommer fra. Foto: Google Maps


Politiet vil også meget gerne høre fra borgere, der bor i området omkring Mejlby eller har været i området og har observeret noget mistænkeligt, især omkring d. 3. september 2021 eller i dagene umiddelbart før eller efter. 

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.