Gratis flyverdragter sparket til hjørne: - Trækker unødigt i langdrag

Manden bag forslaget om tjenesteflyverdragter til de randrusianske pædagoger er frustreret over sagsbehandlingen.

quote De bør få flyverdragterne nu, hvis de vil have dem. Ellers kommer de jo først på et tidspunkt, hvor det ikke længere er koldt.

Bjarne Overmark, byrådsmedlem, Randers Kommune, Beboerlisten

Tirsdag valgte medlemmerne i Børne- og familieudvalget nemlig at sende forslaget videre til forvaltningen, som skal drøfte sagen med lederne af de enkelte dagtilbud.

- Jeg synes, at det hele trækker unødigt i langdrag. De bør få flyverdragterne nu, hvis de vil have dem. Ellers kommer de jo først på et tidspunkt, hvor det ikke længere er koldt, siger Bjarne Overmark til TV2 ØSTJYLLAND.

Da TV2 ØSTJYLLAND senest skrev om forslaget, var der stor opbakning til det blandt brugerne på vores Facebook-side:

'Er lidt narrehat'

Hans forslag har hele tiden gået på, at det kun var de pædagoger, som havde et reelt behov for tilbuddet, der skulle have det.

Derfor undrer det ham, at man ikke bare afsætter midlerne, og så ser, hvor mange der ønsker flyverdragterne.

- Det her er lidt narrehat. Der sker ingenting, og jeg kan jo se og høre rundt omkring, at mange gerne vil have dragterne, siger Bjarne Overmark.

Politikeren ser lige nu tilbuddet som særligt vigtigt, fordi pædagogerne grundet coronaepidemien skal være mere ude.

Bjarne Overmark mener, at den ligger lige til højrebenet at give pædagogerne i daginstitutionerne en flyverdragt.
Bjarne Overmark mener, at den ligger lige til højrebenet at give pædagogerne i daginstitutionerne en flyverdragt. Foto: Randers Kommune

Vil ikke forskelsbehandle

Han har også tidligere nævnt, at eksempelvis medarbejdere i vejvæsenet får en arbejdsuniform.

- Pædagoger skal bruge deres eget tøj, selvom de nok er nogle af dem, der bliver mest svinet til på jobbet. Og hvis det her så også kan gøre det lettere at være ude, så bør de få en uniform, lød det i januar fra ham.

quote Der er allerede lokale løsninger, så vi skal først have set på, om der er det fornødne behov for mere udetøj.

Anne Hjortshøj (S), næstformand, Børne- og familieudvalget, Randers Kommune

Efterfølgende blev forslaget drøftet på et byrådsmøde, hvor det så altså blev besluttet at sende det ud i Børne- og familieudvalget.

Et sted hvor fra det nu blot er blevet sendt videre.

Skal først i udbud

- Vi vil ikke detailstyre vores institutioner. Der er allerede lokale løsninger, så vi skal først have set på, om der er det fornødne behov for mere udetøj, siger næstformand i udvalget, Anne Hjortshøj (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

- Hvis der er det, kigger vi selvfølgelig på det. Vi går op i medarbejdernes ve og vel, men der er forskellige behov, fortsætter hun.

Anne Hjortshøj påpeger også, at et eventuel indkøb af flyverdragter først skal i udbud, inden Randers Kommune kan købe dem.

Hun forventer derfor ikke, at tjenesteflyverdragter kan komme i spil, inden det igen bliver lunere.

- Jeg kan godt forstå, at nogle vil synes, det hele går super langsomt, men vi er simpelthen nødt til at undersøge tingene ordentligt, inden vi går ud og køber, siger Anne Hjorthøj.

Her er overblikket over, hvilke institutioner der stiller hvad til rådighed for deres medarbejdere. Randers Kommune vurderer, at udgiften til tjenesteflyverdragter vil blive på mellem 0,75 mio. til 1,5 mio. kr.
Her er overblikket over, hvilke institutioner der stiller hvad til rådighed for deres medarbejdere. Randers Kommune vurderer, at udgiften til tjenesteflyverdragter vil blive på mellem 0,75 mio. til 1,5 mio. kr. Foto: Randers Kommune

Hilser forslag velkommen

Hos den faglige organisation for pædagogerne, BUPL, hilser man forslaget velkommen.

BUPL håber, det kan sprede sig til mange kommuner.

- Vi synes, at det er en rigtig god idé, og det er noget, vi selv har foreslået tidligere. Man bør udstyre medarbejdere med udetøj, når de skal være så meget ude, har formand for BUPL Østjylland, Anne Grethe Rosenberg, tidligere sagt til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun ved, at få andre østjyske kommuner enten arbejder på en lignende ordning eller har forsøgt sig med det.

Og siden forslaget kom på dagsordenen i Randers, har blandt andre Sønderborg Kommune indkøbt 800 dragter til medarbejderne.