Skoleleder om genåbning: Fællesskabet er vigtigst til at starte med

De fleste elever glæder sig til at komme tilbage i skolen, men nogle vil have det svært, lyder det fra skolelederen på Søndervangskolen i Viby.

Mandag i næste uge kan eleverne i 0. til 4. klasse igen vende tilbage til deres skoler.

For de fleste elever vækker det glæde, men for nogle skal de lige finde sig til rette igen, lyder det fra skolelederen på Søndervangskolen i Viby.

- Vi har haft en rigtig god kontakt med børnene og forældrene, men vi er meget opmærksomme på, at det kan være en omvæltning for nogle børn at komme i skole igen igen, men langt de fleste glæder sig, siger skoleleder Rani Hørlyck til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor er det især fællesskabet i klasserne, der vil være første prioritet, når eleverne vender tilbage den 8. februar.

Sådan kommer det til at være de fleste steder, lyder det fra formanden for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

- Nogle elever skal vi tage os ekstra godt af. Det her er et stort skifte fra at have været hjemme og modtage undervisning uden at have været sammen og til at skulle være sammen i en stor gruppe igen, siger han til Ritzau.

Trygt at aflevere sine børn

Siden 21. december har eleverne været hjemsendt på grund af en stigning i smitten med coronavirus. Til gengæld har de fået fjernundervisning via en skærm hjemmefra.

Nu er smittetallet dog faldet, og myndighederne vurderer, at det er forsvarligt at sende de yngste elever i skole igen. Det fortalte de på et pressemøde mandag.

– I kan trygt sende jeres børn i skole, og I kan trygt gå derhen. Vi ved, at børn i den her alder smitter mindre. Så man kan trygt sende sine børn i skole under de her rammer, sagde Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm mandag aften.

Det bliver dog et krav, at forældre og andre, der besøger skolen, skal bære visir eller mundbind, for eksempel når de afleverer og henter børn. Derudover skal eleverne alene være sammen med deres egen klasse.

– Vi ved, hvad vi gør. Vi står på et solidt grundlag, sagde Søren Brostrøm på pressemødet og afviste samtidig, at børnene bruges som forsøgskaniner, sådan som nogle spekulerede i foråret.

Kan bruge erfaringer

På Søndervangskolen i Viby føler de sig klar til at tage imod eleverne og vil se, om de kan genbruge erfaringerne fra genåbningen i foråret 2020.

- Vi havde en del held sidste gang, med at man afleverede børnene ude ved hovedindgangen, hvor lærerne kom og hentede eleverne. Men nu kan det være, der er nogle børn, der har brug for, at mor og far kan komme med ind, fordi de har været længe hjemme, siger skoleleder Rani Hørlyck og tilføjer:

- Jeg føler mig helt tryg, hvis vi følger de retningslinjer, der bliver lagt ud. Det bliver en usigelig glæde. Vi glæder os utrolig meget. 

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

IMG_5262

Ren nostalgi! Magnus har 114 ghettoblastere i sin stue

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

politibil

Efter flere skudepisoder i Aarhus: Politiet genindfører to visitationszoner

Dagens mest læste