Gratis cykler til pendlerfolket

Randers Kommune stiller cykler til rådighed i tre byer

01:12

1 af 2

Der kan være mange undskyldninger for ikke at cykle på arbejde. Vejret er dårligt, man kommer for sent ud af døren, cyklen er punkteret eller måske har man slet ikke en cykel.

Den sidste undskyldning vil man nu til livs i Randers Kommune. Her har kommunen nemlig valgt at stille gratis cykler til rådighed for borgerne i tre oplandsbyer med det formål at få dem til at cykle til arbejde.

Se også: Rundstykker til cyklisterne

Projektet hedder 'Hverdagscykling i oplandsbyer' og henvender sig til pendlere i Assentoft, Langå og Spentrup.

Fra denne weekend kan borgerne gratis låne en elcykel eller mountainbike. I Langå kan cyklen afhentes hoscykelhandleren, i Assentoft sker det i den lokale brugs og i Spentrup er der opstillet en container ved byens idrætshal.

Cykler vækker nysgerrighed

En af de borgere, der hat taget imod tilbuddet om at låne en elcykel i tre uger, er Karin Fausing fra Assentoft. Hun har ni kilometer til arbejde, men det er ikke alle dage i ugen, at den rute bliver tilbagelagt på cykel.

Ofte cykler hun to eller tre dage om ugen til sit arbejde i en vuggestue. Med en elcykel i skuret, er hun nu spændt på, om cyklen kan blive det foretrukne transportmiddel hver dag:

- Jeg synes, det er rigtig godt, for så kan jeg finde ud af, om det (elcyklen, red.) er en investering jeg vil. Jeg synes egentlig ikke, at en elcykel koster så meget, når man tænker på, hvad man sparer i benzin, siger Karin Fausing til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Flere skal op på jernhesten

Udover at udlåne gratis cykler, har Randers Kommune også oprettet flere parkeringsmuligheder for cyklister og installeret diodelys på strækningen fra Assentoft, Langå og Spentrup ind mod Randers.

Ved skolerne i de tre byer bliver der desunde etableret nye cykelstier.

Du kan høre, hvad Karin Fausing mener om det nye cykelprojekt, i videoen øverst i artiklen.