Finn føler sig jordet – har fået seks meter høj vold i baghaven

Et ægtepar i landsbyen Stevnstrup uden for Randers frygter, at de må sælge deres hus, efter en stor jordvold er blevet opført i baghaven.

I 50 år har Finn Pedersen og konen Lillian boet på Stationspladsen i Stevnstrup nær Randers. De bor tæt op af jernbanen, men det er naboen til den anden side, der nu giver dem panderynker.

I forbindelse med et nybyggeri er der nemlig kommet en seks meter høj jordvold få meter fra deres grund.

- Den betyder, at vores udestue er ved at være værdiløs, for vi kan ikke se ud. Vi er totalt indeklemt, siger Finn Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Før kunne vi se solnedgangen og naturen op over byen. Der var også meget mere luft.

Får støj med dobbelt kraft

Jordvolden skal fungere som et værn mod støj til og fra det område, hvor der er ved at blive bygget parcelhuse og erhverv ved Skovboulevarden i Stevnstrup.

Men der er ikke tænkt på parret på Stationspladsen, mener Finn Pedersen.

quote Nu kører man bare los fra den anden side, og nu er det kun byggegrundene, det drejer sig om. Det er godt med udvikling i byen, men hvorfor skal det gå ud over os.

Finn Pedersen, beboer, Stevnstrup

- Vi får jo nu støjen fra jernbanen med styrket kraft, fordi den rammer volden og bliver sendt tilbage til os. Den er endnu værre end før, siger han.

Da visionerne for området stadig blot var på tegnebrættet, klagede parret til Randers Kommune.

Men der blev ikke ændret på planerne.

Føler sig overset

- Vi fik ikke engang et svar. Nu kører man bare los fra den anden side, og nu er det kun byggegrundene, det drejer sig om. Det er godt med udvikling i byen, men hvorfor skal det gå ud over os, spørger Finn Pedersen.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med bygherren, der fortæller, at han overholder alle regler. Han kan sagtens forstå parrets frustration, men han har forsøgt at tage de hensyn, han kunne.

Aben ligger ifølge Finn Pedersen da også hos kommunen, som han føler sig overset af.

VIDEO: I Spentrup nord for Randers føler en familie sig snydt. De købte en grund og byggede et hus i et nybyggerkvarter med forventningen om en gang- og cykeltunnel under den nærliggende omfartsvej. Men tunnelen kommer aldrig. Indslaget er fra onsdag den 2. september. 

Tager hensyn til udvikling

Her sidder Christian Brøns fra Venstre som formand for Udviklingsudvalget, der sidste år var det første til at sige god for de nye byggeplaner.

quote I det her tilfælde har vi valgt at beskytte de nye boliger mod støj, selvom jeg da anerkender de gener, som det giver for parret.

Christian Brøns (V), formand, Udviklingsudvalget, Randers Kommune

- Det er altid en afvejning, om der skal tages hensyn til den enkelte, der bor et sted i forvejen eller om der skal tages hensyn til de mange, der vil få gavn af udvikling, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- I det her tilfælde har vi valgt at beskytte de nye boliger mod støj, selvom jeg da anerkender de gener, som det giver for parret, fortsætter han.

Christian Brøns slår fast, at både forvaltning og politikere har behandlet det høringssvar, der er kommet fra ægteparret på Stationspladsen, men det gav ikke anledning til ændringer i planerne.

Må nok sælge huset

Tilbage i huset mellem jordvolden og jernbanen sidder Finn Pedersen og konen så fortvivlede tilbage.

Mulighederne synes udtømte, og de ser mere eller mindre kun én udvej:

- Vi må nok forsøge at sælge huset, selvom det bliver svært, og det er faldet i værdi, lyder det fra Finn Pedersen.

Du kan læse mere om planerne for området i Stevnstrup her. Det ventes, at de planlagte parcelhuse er færdige om et år, ligesom erhvervsarealet også skulle være det der. 

Finn Pedersen pointerer, at han intet har imod udvikling i Stevnstrup, og han roser det første byggeri, der er lavet på nabogrunden. Men den store jordvold, der nu er kommet, ødelægger alt for ham og ægtefællen. 
Finn Pedersen pointerer, at han intet har imod udvikling i Stevnstrup, og han roser det første byggeri, der er lavet på nabogrunden. Men den store jordvold, der nu er kommet, ødelægger alt for ham og ægtefællen.