Aastrup tror stadig på ekstra spor på E45 fra Randers

Det randrusianske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) håber, at en udvidelse af motorvej E45 helt fra Randers vil være med i en tredje etape

Den østjyske motorvej E45 udvides, og arbejdet er allerede i gang mellem Aarhus Syd og Skanderborg. Nu fremlægger regeringen med transportminister Ole Birk Olesen (LA) i spidsen flere udvidelsesplaner. Men Randers i nord forbigås stadig.

Det ærgrer dog ikke det randrusianske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen. Han tror stadig på et ekstra spor på motorvejen hele vejen fra Randers til Vejle.

- Det her ændrer ikke på ambitionen om de tre spor på hele strækningen. Vi er bare nødt til at tage det i små skridt. Eller blokerer vi hele motorvejen og laver kaos, siger Michael Aastrup Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Den første udvidelse er altså i gang, og nu har regeringen vedtaget at lave en såkaldt VVM-redegørelse for stykket mellem Aarhus Nord og Aarhus Syd samt Skanderborg Syd og Vejle, som kan blive udvidet fra fire til seks spor.

- Jeg håber, at vi er færdige med VVM’en for etape 2 om to år, og så kan Randers komme med i tredje etape. Så alt i alt er jeg en glad mand i dag, lyder det fra politikeren.

quote Jeg er selv pendler og sidder tit i kø. Samtidig ser jeg de her faretruende situationer, så det er livsnødvendigt med en udvidelse.

Michael Aastrup Jensen

Han har i mange år kæmpet for en motorvejsudvidelse helt fra Randers, og selvom det nordligste stykke ikke er med heller i etape 2, så giver han ikke op.

- Der vil være pres på fra alle sider, men vi østjyder på Christiansborg skal kæmpe. Jeg er selv pendler og sidder tit i kø. Samtidig ser jeg de her faretruende situationer, så det er livsnødvendigt med en udvidelse, siger Michael Aastrup Jensen.

Der er stor uenighed om den østjyske motorvejs fremtid. Se mere i indslaget her. 

Transportminister Ole Birk Olesen forklarer, hvorfor det er vigtigt at udvide motorvej E45.

- Trængslen på E45 er stor, og det er vigtigt, at vi får gjort noget ved problemet, før det helt sander til. Østjyder, der pendler til og fra job, spilder hver dag hele og halve timer på at sidde i kø. Det koster samfundet penge, og det tager vigtig tid væk fra familie og venner, siger Ole Birk Olesen. 

- Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen nu foreslår at sætte 48 millioner kroner af til at VVM-undersøge muligheden for at udvide E45 mellem Aarhus Nord og Aarhus Syd og mellem Skanderborg Syd og Vejle fra 4 til 6 spor.

VVM-undersøgelser af de to strækninger kan gennemføres på cirka to år.

Øverst på siden kan du se et længere interview med Michael Aastrup Jensen. Herunder kan du høre, hvorfor transportminister Ole Birk Olesen synes, at det er nødvendigt med udvidelserne.  

 
Skærmbillede 2021-03-07 kl. 19.21.56

Kira og Anne Margrethe har været isoleret i et år

Mathilde Sjuusk rapper

play VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe

060321 Senfølger Marathonløber 1930 VTR.00_02_09_00.Still001

play Smittet for et år siden: Joan er stadig hæmmet af senfølger

et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

Lige nu
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Andet tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

COVID-19 corona test forum horsens

513 nye smittede med coronavirus